28 Kasım 2016 Pazartesi

Satın Alma Niyeti Hakkında Kısa Tez Örneği



                                     Satın Alma Niyeti


       Satın alma niyeti tamamen pazarlamacıya bağlıdır. Satma konusun da ne kadar profesyonel olsa da öncelik tüketiciler imaja bakıyor. İmaj da uygunsa zaten tüketiciler satın alma niyetiyle yaklaşarak satın alırlar. Kalite, imaj tamamı ile pazarlamacıya bağlıdır.
Eğer kaliteli ürün ise ama imajı yok ise, tüketicinin alması sizin satmanıza bağlıdır. Yalnız hem kalite hem de imaj var ise zaten tüketici satın alma niyeti ile gelir ve size birkaç cümle söylemek düşer. Daha sonra tüketici zaten onu seve seve alır.

22 Kasım 2016 Salı

Dell XPS İlk Bakış



                XPS üstün deneyim için, hem rahat taşınılabilir oluşu, hem iyi performans göstermesinin nedeni ile dizüstü platformlarında son zamanların en çok tercih edilen ürünlerin başında Ultrabook’ lar geliyor. İnce ve modaya uygun dizaynıyla her zaman bizimle olmayı beceren bu aygıtlar ayrıca güçlü performans göstermesi ile de hem genel hem uzman kullanımlar için güzel bir opsiyon takdim ediyor.

Dell İnsprion İlk Bakış



                Dell, bildiğiniz üzere 1984 yılında Amerika’ nın Teksas eyaletinde Michael Dell tarafından kurulmuştur. O yıldan bu yana pek çok dizüstü bilgisayarlar, masaüstü bilgisayarlar ve daha farklı teknolojik aletler üretmişlerdir. Bilgisayar konusunda çok daha başarılı olan Dell, İnsprion adlı üretimiyle sevenlerin karşısına çıkmıştır.

21 Kasım 2016 Pazartesi

Alienware Yüksek Performanslı Oyuncular İçin Mükemmel !



                Alienware yüksek performanslı oyun için tasarlanan Dell’ in bir başka modelidir. Eskiden beridir masaüstü bilgisayarlar da kullanılan oyunlar zaman içerisinde dizüstü bilgisayarlara taşındı. Fakat her dizüstü bilgisayarlar da oyun kaldıracak kapasite de değildi. İşte bu nokta da Dell araya giriyor ve oyun denilince akla gelen markası olan Alienware serisini üretiyor. Gerek tasarım gerek donanım olarak oyun severlerin beğenisini kazanan Alienware her oyunu kaldıracak kapasitededir.

20 Kasım 2016 Pazar

Hangi Oyunu Oynasak?



           Zaman geçirmek için ne tür oyunlar oynayacağına karar veremeyenler, benim gibi bazen birçok oyunu görüp kararsız kalanlar, o zaman bu başlık altında toplanalım ve karar vermenizi kolaylaştıralım :)

18 Kasım 2016 Cuma

Büyük işlerin 3 boyutlu yazıcısı Zortrax M300 Türkiyede


Zortax M300 bilmeyenler için söylemek gerekirse 3 boyutlu yazıcıdır. Son zamanlar da popülerleşen ve yaygın olan 3 boyutlu yazıcıların devi olan Zortrax firması M300 serisi ile birlikte ilk defa 3BFab firması aracılığıyla Türkiye’ de.  3BFab, büyük boyutlarda üç boyutlu baskı ihtiyaçları için Zortrax M300 modelini Türkiye pazarıyla buluşturdu.

                Peki, bu 3 boyutlu yazcı nasıl kullanılır? Ne işe yarar? Avantajları vs. bunlardan sizlere kısaca bahsetmek istiyorum.
Üç boyutlu yazıcı, birçok değişik ve başka malzeme kullanarak 3 boyut modeli katmanlarına ayırarak, tasarlanılan modeli gerçek bir ürün olarak ortaya çıkarır. Üç boyutlu bilgisayar çizimleriyle ya da internetten indirilen 3D yazıcı programlarla çıktı almak mümkün.
Ürün Özellikleri
Duvar Kalınlığı: 800 mikron
Çalışma alanı çözünürlüğü: 90-300 mikron
Tek bir basılabilir noktanın çözünürlüğü: 400 mikron
X Y Z: 300mm
(Bu özellikleri okurken bir de sitesinde yazıyordu, “üstelik fiyatı da çok şaşırtıcı” gerçekten şaşırtıcı 5900$ J)

(Bu da güzel bir başka örnek:)

3 boyutlu yazıcılar eskiden beridir sadece filmlerde gördüğümüz kadarıylaydı. Şimdi ise bilgisayar da yapılan 3 boyutlu resimleri çıktı olarak kağıda vs. değil artık cismi 3 boyutlu resimde nasılsa öyle çıkarabiliyoruz. Peki, bu ne kadar kısa süre de oluyor. Videosunu ekleyeceğim kask örneği ile beraber bu yazıcılar maksimum 30x30x30 santim şeklinde hemen hemen her şeyi basabiliyor ve çıkartabiliyor.
Kask örneği ise video da 30 saniye kadar kısa gösterilse de yaklaşık 6 gün sürmüştür.




Ne işe yaradığını nasıl çalıştığını neler yaptığını kısaca video ve yazı eşliğinde gördük. Peki, avantajları nelerdir?

Günümüz teknolojisi hayatımızı o kadar çok kolaylaştırmaya devam ediyor ki minyatür tarzı şeyleri bile artık elle yapmak yerine 3 boyutlu yazıcı teknolojisini kullanarak gerçekleştirebiliriz.
Kişisel görüşüm ise, böylesine bir teknoloji bizlere ileride daha nice teknolojileri geleceğinin habercisidir. Günden güne artık elle yapılan her şey robotlar ve bu tarz teknolojik aletler vasıtası ile yapılmaya başlandı. Bilirsiniz minyatür tarzı şeyler en ufak detaya kadar elle yapılır ve boyanırdı. En ufak bir hata kötü görünmesine neden olabilirdi.

Şimdi ise bu 3 boyutlu yazıcı sayesinde kusursuz bir şekilde boyamaya gerek kalmadan sadece bilgisayarda yaptığınız işlemi aynı şekilde çıkarabilmenizi sağlıyor ve işinizi çok kolaylaştırıyor.

6 gün gibi bir zaman da kask yapıyor olması biraz uzun gelse de kusursuz bir şekilde yapması ayrı bir güzellik bence. Ve ileri de az çok anlayabileceğiniz gibi 6 gün belki de teknolojinin gelişmesiyle (ki hergün fazlasıyla gelişmeye devam ediyor) 6 saat 6 dakika gibi kısaltılabilir. İnsanoğlu her şeyi yapabilir. Tıp alanından robotlara kadar her şey yapılabilir aslında. Robot bir el, tıp için gerekli malzemeler. Daha birçok şey. Neden olmasın ki?



Aslında yorum olarak daha fazla yazılabilir. 3 boyutlu yazıcılar hem sayfamız da örnekleri var hem de bu konuya girersem çıkamayabiliriz :) bu yüzden bu üründen kısaca bahsettim. Bunları sizlerle yorumlarda tartışmak ve bu ürün hakkında düşüncelerinizi almak, konuşmak daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Teşekkürler.

Pazarlamada İmajın Önemi



Pazarlama da imaj ne kadar önemlidir? Başlamadan önce kısaca iki örnek dâhilinde anlatmak istiyorum. Bir şeyi satın alırken önce neye dikkat ederiz? Ambalaj? Dış görünüm daha öncelik geliyor. Önce insanların gözlerini boyaması lazım. Sevdirmesi lazım. Sadece görüntü değil ayrıca kaliteli olması lazım. Peki, bu kaliteli ürünü nasıl pazarlarız? Ona göre imaj uydurarak. Peki, nasıl olacak bu? Yazımın devamın da göreceğiz.

17 Kasım 2016 Perşembe

İmaj Kavramı Nedir?



                İmajın tarihine girerek sıkıcı bir giriş yapmak istemiyorum. İmaj kısaca dış görünümü değiştirmeye denir. Günlük hayatımızın olduğu kadar iş hayatımız ve başka alanlar da oldukça önemli rol oynar.

14 Kasım 2016 Pazartesi

Algılanan İmaj Nedir? Genel Tanımı ve Açıklamaları


Algılanan İmaj

                        Algıda imaj yöntemi rolü çok önemlidir. İmajın ne olduğunu öğrenmiştik. Bilgilerimizi tazelemek için ufak bir tanım yapabiliriz. Önce imajı sonra algıyı öğrenip daha sonra algılanan imaj hakkında bilgiler öğreneceğiz.

11 Kasım 2016 Cuma

Web'de Nerede Ne Kadar Zaman Harcadığınızı Görün!


Web'de Nerede Ne Kadar Zaman Harcadığınızı Görün! TimeYourWeb adlı minik Chrome eklentisi, hangi sitede ne kadar zaman harcadığınızı anında gösteriyor!


TimeYourWeb

Metin Analizleri ve Metinler Üzerinde Benzerlik Analizleri



Metin Analizleri ve Metinler üzerinde benzerlik analizleri
            İnternette çok araştırma yaptım metin analizleri konusunda. Bir tek doğru düzgün kaynak bile bulamadım. Aslında hiç bulamadım desem yeridir. Google yardımıyla birkaç İngilizce kaynaklardan yararlanarak sizlere Metin Analizleri hakkında bilgi vermeye çalışacağım.

Duygu Analizi
Duygu Analizi Nedir?

4 Kasım 2016 Cuma

Kuala Lumpur Şehri Hakkında Kısa Bilgi


Kuala Lumpur şehri 1857 tarihin de kurulmuş ve Malezya’ nın başkentidir. 7,2 milyon nüfusu bulunmaktadır. Güneydoğu Asya’ nın en hızlı gelişmiş ve gelişen şehridir. Dünyanın en yüksek binalarından olan Petronat İkiz Kuleleri bu şehir de yer almaktadır. Peki, bu şehir de nereleri gezelim? Ne yiyip ne içelim?


                Kuala Lumpur şehrinde de Türkleri ve Türk restoranlarını görürseniz şaşırmayın. O yüzden helal yiyecek konusun da, güvenli yer konusun da endişelenmenize gerek yok. Sadece tatilin tadını çıkarın ve gezmeye başlayın. Ayrıca bu ülke de Türkleri çok seviyorlar, yabancılık çekeceğinizi zannetmiyorum.
Bu şehir de gezilecek en güzel yerlerden birisi ise akvaryumdur. Birçok çeşit deniz hayvanları bulunan bu akvaryum dünyanın en büyük akvaryumlarından birisidir. İslamik ve tarihi eserler müzesinden bilim müzesine kadar pek çok müze yer almaktadır. Tarihi sevseniz de sevmeseniz de mutlaka uğramanız gereken müzelerdir. Mağaralar, eski Malezya halkının tapınak olarak kullandığı tarihi mağaralar bulunmaktadır. İkiz kuleler, dünyanın en büyük yapıtlarından birisidir. Times Square eğlence parkından doğal güzellik parklarına kadar birçok park vardır. Hepsi de birbirinden güzel olan bu parkları mutlaka gezmelisiniz.
Bayanlara ve alışveriş tutkunlarına özel birçok 7 gün 24 saat açık olan dünyanın en büyük alışveriş merkezleri bulunmaktadır. Hayat bu şehir de hiç bitmiyor ve insan gerçekten hiç yorulmuyor.
Gezmek için kısa bilgiler verdikten sonra acıktıysanız sizlere kısaca yemeklerinden bahsedelim.
Yemek için Jalan Alor Sokağı isminde bir caddeye gitmelisiniz. Zaten kokusundan anlayacaksınız. Yanlış anlamayın, sokak baştan sona ful restoran ve kafelerle doludur. Dilediğiniz masaya oturun ve yemeğinizin tadını çıkarın. Balıktan ete kadar birçok çeşit bulunmaktadır. Güzel yanı ise, ortak oturma alanı bulunmakta ve istediğiniz yemekleri ayrı restoranlardan kafelerden getiriyorlar. Yani oradan balık, buradan dana eti yiyelim demenize bile gerek kalmıyor. Eğer deniz ürünlerini seviyorsanız hiç doymayacağınız bir akşam yemeği olacaktır. Mutlaka Jumbo karidesi tatmanızı öneririz.

                Asya tarafına yolculuk yapmak istiyorsanız ve imkânınız var ise Malezya’ ya uğramadan geçmeyin. Dünyanın en büyük turistik şehirlerinden birisi olan Kuala Lumpur şehrine ise şiddetle uğramanızı öneriyorum.

Almatı Şehri Hakkında Kısa Bilgi


Almaty diye yazılan şehir aslında Alma-Ata’ dır ve Kazakistan’ ın eski başkentidir. İsminin anlaması ise elma şehridir. Elmaları ünlü bir şehir ve dünyanın en lezzetli elmalarını ihraç etmektedirler. 2 milyon nüfusu bulunmaktadır ve Kazakistan’ ın en nüfuslu şehridir. Daha önceden Sovyetler zamanındayken Ruslar bu şehri doğu için sınır kalesi olarak kullanırdı. Orta Asya da en gelişmiş ve hızla yükselmeye devam eden kozmopolitan bir şehirdi.

Seul Şehri Hakkında Kısa Bilgi


Sizlere bu yazım da Seul hakkında bilgiler vereceğim. Gezilecek yerler, ne yenir, ne alınır, nerede kalınması daha uygun ve güvenilir olur gibi sorulara kısaca cevaplar vermeye çalışacağım.


                Seul 10 milyonu aşkın nüfusu olan Güney Kore’ nin başkenti olmakla beraber ayrıca en büyük şehridir. Resmi adıyla Özel Seul Şehri denmektedir. Dünyanın ikinci en büyük anakent (yani metropol) şehri olması özellikle turistleri çekiyor. Seul’ un etrafında ki yerler (ilçe gibi) ufak şehirler de Seul’ a bağlı olduğundan Seul’ un nüfusunu 10 değil de 25 milyon sayarsak yanlış olmaz sanırım.
Samsung, LG Grup, Hyundai ve Kia gibi büyük firmaların holding binalarının olduğu bir şehir olan Seul ayrıca 88 yılının yaz olimpiyatlarına ve 2002 Dünya Kupası’ na da ev sahipliği yapmıştır. Ve dünyanın ekonomik ve finansal sıralamasın da ilk ondadır.
Aslında Seul’ da gezilecek yer çok var. Yazmak ve tanıtmakla bitmez. Bu yüzden sizlere kısaca bilgi vermek isterim. Mesela şuan Lantern Festivali bulunmaktadır. 20 Kasım’ da bitecektir. Eğer bu aralar gitmeyi planlıyorsanız gitmelisiniz. Bu festivale 1 yılda 2 milyon kadar insan gidiyor. Kültürel tarzda bir etkinliktir.
Şehir anıtları, müzeler, Seul Kulesi, Hangang Parkı, Kore Ulusal Müzesi, Changdeokgung Sarayı, Bukhansan National Parkı, Kore Savaş Anıtı, gibi birçok yerler bulunmakta ve mutlaka şehir turlarına katılmalı ve detaylı bilgiler ile şehri gezmelisiniz.
Ayrıca bayanlar için ve alışveriş tutkunları için de bir yer var. Myeongdong Hyper Shopping, 7 gün 24 saat açık olan bu alışveriş merkezi tam anlamıyla tüm gün açık ve adeta hiç boş olmuyor.
Seul’ un geleneksel mutfağı neredeyse tüm dünya tarafından bilinir. Çok çeşitli yemekleri vardır, bu da yazmakla bitmeyeceği için kısaca özet geçmek istiyorum.
İlk yemeğimiz Kimichi, bir çeşit sebze mezesidir. Lahana, turp ve baharat bulunur. Korean Barbecue, eğer et seven biriyseniz mutlaka Kore et lokantalarına girmelisiniz. Ggultarae ise geleneksel tatlılarındandır.

                Seul gerek lezzet gerek gezmek olsun mutlaka görülmelidir. İmkânınız var ise kesinlikle gitmenizi öneriyorum. Gitmezseniz pişman olursunuz.