4 Kasım 2016 Cuma

Seul Şehri Hakkında Kısa Bilgi


Sizlere bu yazım da Seul hakkında bilgiler vereceğim. Gezilecek yerler, ne yenir, ne alınır, nerede kalınması daha uygun ve güvenilir olur gibi sorulara kısaca cevaplar vermeye çalışacağım.


                Seul 10 milyonu aşkın nüfusu olan Güney Kore’ nin başkenti olmakla beraber ayrıca en büyük şehridir. Resmi adıyla Özel Seul Şehri denmektedir. Dünyanın ikinci en büyük anakent (yani metropol) şehri olması özellikle turistleri çekiyor. Seul’ un etrafında ki yerler (ilçe gibi) ufak şehirler de Seul’ a bağlı olduğundan Seul’ un nüfusunu 10 değil de 25 milyon sayarsak yanlış olmaz sanırım.
Samsung, LG Grup, Hyundai ve Kia gibi büyük firmaların holding binalarının olduğu bir şehir olan Seul ayrıca 88 yılının yaz olimpiyatlarına ve 2002 Dünya Kupası’ na da ev sahipliği yapmıştır. Ve dünyanın ekonomik ve finansal sıralamasın da ilk ondadır.
Aslında Seul’ da gezilecek yer çok var. Yazmak ve tanıtmakla bitmez. Bu yüzden sizlere kısaca bilgi vermek isterim. Mesela şuan Lantern Festivali bulunmaktadır. 20 Kasım’ da bitecektir. Eğer bu aralar gitmeyi planlıyorsanız gitmelisiniz. Bu festivale 1 yılda 2 milyon kadar insan gidiyor. Kültürel tarzda bir etkinliktir.
Şehir anıtları, müzeler, Seul Kulesi, Hangang Parkı, Kore Ulusal Müzesi, Changdeokgung Sarayı, Bukhansan National Parkı, Kore Savaş Anıtı, gibi birçok yerler bulunmakta ve mutlaka şehir turlarına katılmalı ve detaylı bilgiler ile şehri gezmelisiniz.
Ayrıca bayanlar için ve alışveriş tutkunları için de bir yer var. Myeongdong Hyper Shopping, 7 gün 24 saat açık olan bu alışveriş merkezi tam anlamıyla tüm gün açık ve adeta hiç boş olmuyor.
Seul’ un geleneksel mutfağı neredeyse tüm dünya tarafından bilinir. Çok çeşitli yemekleri vardır, bu da yazmakla bitmeyeceği için kısaca özet geçmek istiyorum.
İlk yemeğimiz Kimichi, bir çeşit sebze mezesidir. Lahana, turp ve baharat bulunur. Korean Barbecue, eğer et seven biriyseniz mutlaka Kore et lokantalarına girmelisiniz. Ggultarae ise geleneksel tatlılarındandır.

                Seul gerek lezzet gerek gezmek olsun mutlaka görülmelidir. İmkânınız var ise kesinlikle gitmenizi öneriyorum. Gitmezseniz pişman olursunuz.


Yorum EkleYorum Ekle