11 Kasım 2016 Cuma

Web'de Nerede Ne Kadar Zaman Harcadığınızı Görün!


Web'de Nerede Ne Kadar Zaman Harcadığınızı Görün! TimeYourWeb adlı minik Chrome eklentisi, hangi sitede ne kadar zaman harcadığınızı anında gösteriyor!


TimeYourWeb


Bugün sizlere kısa ve öz bir şekilde sizlere TimeyYourWeb yazılımını anlatmak istiyorum.

İnternette bir çok buna benzer program bulunmaktadır. Kimisi karmaşık kimisi değil ama en etkilisi ve en kolayı, özellikle tarayıcınıza eklenti olarak ekleyebileceğiniz bir program bence en güzelidir.



Google tarafından geliştirilmiş bir yazılımdır.
İnternette ne kadar vakit geçirdiğinizi özellikle hangi siteler de daha fazla kaldığınıza dair size detaylı bir sonuç veren bir programdır.

Eğer çocuğunuzun kaç saat hangi siteler de takıldığını gezdiğini görmek istiyorsanız veya bir bilgisayarı ortak kullanan kişiyseniz bu program tam size göre.



Özellikle Youtube ve Facebook gibi siteler de o kadar çok vakit harcıyoruz ki farkında bile olmuyoruz. Youtube' da bir videoya başlıyorsun, mesela Prank videoları.

Sağ tarafta önerilen kısımlardan ilgini çekenleri izleyerek gidiyorsun. Vakit ne kadar geçmiş farkında değilsin. Ve bir bakmışsın ki 3 saat geçmiş ve Prank videolarından Sabri' ye kadar gelmişsin :)

Ayrıca bazı ebeveynler “tamam 1 saat bilgisayar da takıl bakalım” diyen ebeveynler televizyona dalıp gittiğin de daha sonra hatırlayıp bu programı açtığın kaç saat hangi sitelere girdiğini görebilirsiniz.
Tabi bunu çocuğunuzdan gizli yapmanı sizin için avantaj olacaktır.

Sadece ebeveyn değil ayrıca bilgisayarınızı arkadaşınıza verdiğinizi düşünün. “ 1 saat takılayım kanka az işim var” diyen arkadaşınıza kıramayıp verdiğiniz bilgisayara daha sonra kontrol edebilirsiniz. Gerçekten işini mi yapmış? Yoksa kafasına göre takılmış mı? Genelde kafasına göre takılırlar :)




Videonun kurulumu Chrome üzerinden eklenti olarak oluyor.
Ayrıca programı da var tabi ama tarayıcınıza yüklemeniz bence daha mantıklı.
Bir site de ne kadar vakit geçirdiğinizi tahmin etmek yerine hemen tarayıcınızın sağ üstünde görebilirsiniz. Böylelikle planlı yaşayan insanlar için de güzel bir program olmuş oluyor.

Sonuçları ve zamanları eklentiye tıklayarak günlük haftalık aylık olarak özet şeklinde görebilirsiniz. Hatta Flow modunda saatlik olarak bile görebilirsiniz.

Böylelikle eğer PC başında çalışan biriyseniz, en çok hangi saatler arasın da ne kadar çok çalıştığınızı da görebilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.



Yorum EkleYorum Ekle