10 Şubat 2017 Cuma

İnternetten Para Kazanma Yolları 2017 -Part1-




        Artık teknoloji ve internet sayesinde insanlar evlerinde yatarak para kazanabiliyorlar. Kimisi yatırım yaparak, kimisi sabırla, kimisi yazarak, kimisi video çekerek kazanıyor.

Peki bunlar nasıl kazanıyor? Hangi sitelerden kazanıyor? Teknik ve kesin yol nedir?




1- Sosyal Medya (Facebook, Youtube, İnstagram vs.) Üzerinden Para Kazanma


     Önceki  2016'da En Çok Kazananan Youtuberlar yazımda belirttiğim gibi Youtube üzerinden para kazanmak diğer sosyal medya hesaplarına oranla daha fazladır. İzlenme sayısı ve abone sayısına göre Youtube + Reklamlardan para kazandığınız için çifte kazanç sistemi vardır. 

Yalnız sıradışı bir isim ve konu seçmelisiniz ki insanların hergün gördüğü duyduğu izlediği şey olmamalı.

İnstagram, Facebook gibi diğer sosyal medya üzerinden de reklam yayınları yaparak kazanmanız mümkün ama bu yerlerden reklam yayını yapmanız için de baya yüksek takipçinizin olması lazım. Ki günümüzde çeşit çeşit takipçi hileleri olduğu için bu da zor birşey  değil artık :)

Size önerim ise, Youtube üzerinden yoğunlaşmanız. Daha fazla kazanacağınızdan emin olabilirsiniz.

2- Makale Yazarak Para Kazanma

     Yazmayı seviyorsanız bu iş tam size göre. Özellikle ev hanımlarının çok iyi yapacağı bir iştir. Evde yazı yazarak 1 ayda 2000 TL kazananlar bile var. Fakat şunu bilmelisiniz ki 2000 kazanmak için de baya yazmanız gerekiyor. 

Peki nerede satacağım, satın alacaklıları nereden bulabilirim gibi soru sorduğunuzu duyar gibiyim.

       Öncelikle eğer yeni başladıysanız size önerim makale yazarı arayan sitelere başvurmanız. Yani ilk başlarda direk kendiniz satmanız zor olacağı için yazarlar üzerinden para kazanan sitelere başvurmanız ve küçükte olsa tecrübe olması için oralardan yürümeye başlamanız gerekebilir.

İlerleyen vakitlerde kendinizi profesyonel hissettiğiniz vakit, kendi sitenizi veya blog hesabınızı açabilirsiniz.

      Size önerim ise başlangıç olarak makale yazarı alan sitelere başvurmanızdır.
Örnek yazar alan siteler, YazanKazanır , YazKazan

3- Blog, Web Site Üzerinden Para Kazanma

      Artık her önüne gelen blog veya web sitesi açıyor. Tabi bunların %90'ı da başarısız oluyor. Büyük hayaller ile başlayıp erkenden bitiyor. Çünkü blog veya web site açar açmaz yazıdan çok REKLAMlarla dolduruyorlar siteyi. Haliyle böyle olunca da kimse girmiyor. Üyeler kaçıyor.

Peki ne yapmalı? 

     Öncelikle bir blog veya web sitesi açtığınız zaman herşeyden önce başlığa dikkat etmeniz gerekiyor. Benim gibi hata yapmamanız lazım :)

Sıra dışı bir başlık ve konular üzerinde durmalı ve üyeleri çekmelisiniz.

Reklamları ne zaman ekleyeyim, ne zaman para kazanırım diyorsanız bunun için en az 2 ayı gözden çıkarmanız lazım. Çabuk para kazanmak bu tür yollarla biraz daha zahmetlidir. 

Tabi daha erken para kazananlar da var, onlar çok farklı site ismi ve konu seçtikleri için insanlar doluşuyor ve günlük hitleri 10bin üzeri oluyor. Bu tarz kişiler de 1 ay içinde para kazanmaya başlıyorlar ama reklam alma kısmı en az 2 ay olmalı diye düşünüyorum. Burda tecrübe konuşuyor :)

     Size önerim, bir blog veya web sitesi açtığınız zaman önce o siteye özen gösterin. Nasıl üye kazanabilirim diye düşünün, hangi konuyu seçecekseniz bir kaç sefer daha düşünün. Basit şeyler ile blogunuzu web sitenizi karalamayın. Çöplük olur sonra. Para kazanma hırsı ile başlamayın. Sonra sadece hayalden ibaret olur. Sabır etmelisiniz. Sonra zaten kendisi gelecektir.


Okuduğunuz için teşekkürler.

Sevgi ile kalın...

16 yorum

Güzel ve faydalı yazı olmuş tebrikler blogunuz çok güzel her anlamda. başarılarınızın devamını dilerim hocam :)

teşekkür ederim :)

Mert Şeker delete 1/28/2017

verdiğiniz bilgiler ve tiyolar üzerinde gidiyorum. takıldığım yerler olursa sizleri mail ile rahatsız ediyorum ve her zaman üslübunuzu bozmadan, sıkılmadan güzel yüzleri (smile ikonlarını) hiç eksik bırakmıyorsunuz. Allah sizden razı olsun hocam. harbi adamın dibisiniz. kıskananlara inat böyle devam :)

rica ederim ne demek, ben elimden geleni yaptım ve her zaman da yardım ederim sorun değil. bol kazançlar dilerim :)

eline sağlık hocam güzel yazı olmuş

teşekkür ederim :)

Bi ara bende internetten para kazanmak için paylaşımlar yaptım tabi şu an site dümlediği için isim vermekte sorun yok. Netlioo da biriken paralarımı alamadım neyse bu da bana ders olsun

bu tür siteleri iyi araştırmak lazım. sonra olan kullanıcılara oluyor. geçmiş olsun :/

Güzel bir seo çalışması yaptıktan sonra güzel blog yazıları yazmak daha sonra kendini adsensenin kollarına bırakmalı :) en güzel kazanma yöntemi..

Hocam, ben blog üzerinden para kazanılmasıyla ilgili bir şey söylemek istiyorum. Blog açarak kazanç sağlamak isteyen arkadaşlar, lütfen ama lütfen tecrübeli veya kendinizi geliştirmek istediğiniz bir konu üzerine blog açın.

Ben aklıma geleni yazarım, paramı da kazanırım gibi saçma düşüncelere kapılmayın. Kapılmayın ki ortalık blog çöplüğüne dönmesin.

Eğer, gerçekten para kazanmak istiyorsanız "Kelime Odaklı" bir blog açın. Tek bir konuya ait olsun. Hem içerik üretirken sıkıntıya düşmezsiniz hemde bir konuyu geçiştirerek anlatmak yerine, daha düzgün, daha detaylı ve daha zengin içerikler üretirsiniz.

aynen öyle, tabi adsense'nin nazını da çekmesi var :))

sonuna kadar katılıyorum sana dostum. özgün olmak ve yaratıcı olmak şart. yoksa kopyayı herkes yapar. yorumunuz için teşekkür ederim güzel bilgi verici oldu yenilikçiler içinde :)

Bu 3 maddeyi de yerine getirip internetten para kazanan biri olarak şunu söyleyebilirim ki ek gelir değil evinizi geçindirecek bir gelir elde edebiliyorsunuz.

Aynen öyle, en önemlisi de sabır. ilk aylarda az gelir ama sonra kendiliğinden fazlaca gelir.

İnternetten para kazanmayı herkes ister. O yüzden bu makaleniz gerçekten çok işimize yarayacak ellerinize sağlık hocam.

teşekkür ederim hocam:)


Yorum EkleYorum Ekle