8 Ocak 2017 Pazar

2016' da En Çok Kazanan 10 Youtuberlar




      2016 yılı bazı insanlar için bol bereketli geçti diyebiliriz. Bunların çoğunluğu da sosyal medyada. Gelin birlikte Youtube üzerinden en çok kazanan 10 kişiye göz atalım. Kısa ve öz yorumum ise en altta olacaktır. Okumanızı tavsiye ederim. 




10. Good Mythical Morning - 5 Milyon Dolar

     Takipçileri tarafından Kısaca GMM, olarak adlandırılan Rhett & Link’in kanalı, geçtiğimiz sene tam 5 milyon dolar gelir elde etti. Komedi şovları temalı kanal, yiyecek tabanlı iddialarla popüler hale geldi. GMM kanalının takipçi sayısıysa 11.5 milyon.


9. Miranda Sings - 5 Milyon Dolar

     Miranda Sings, oluşturduğu parodi kliplerle tüm YouTube kullanıcılarının kalbinde taht kurmayı başaran bir diğer çok kazanan YouTube kanalı. Miranda’nın iyi bir şarkıcı olup olmadığı tartışılır ancak söz konusu olan parodi klipler olduğunda Miranda’nın en iyilerden biri olduğu apaçık ortada.

8. German Garmendia - 5.5 Milyon Dolar


     German Garmendia’nın kanalına belki daha önce hiç denk gelmemiş hatta adını bile duymamış olabilirsiniz. Bunun nedeni Garmendia’nın İngiliz değil, Şili’li bir YouTuber olması. German Garmendia’nın kanalı İspanyolca bilen kullanıcılara hitap ediyor ve İspanyolca dilinde hem en iyi kanal hem de en iyi komedi kanalı olarak tanınıyor.

7. Markiplier - 5.5 Milyon Dolar


    Bundan 10 yıl önce biri size bilgisayarın başında sadece oyun oynayarak ve çığlıklar atarak milyoner olabileceğinizi söyleseydi tepkinizin ne olabileceğini az çok tahmin edebiliyorum. Markiplier tam olarak bu 10 sene önce çılgınca bulduğumuz şeyi yapıyor ve karşılığında 5.5 milyon dolar kazanıyor.


6. Nerdy Nummies - 6 Milyon Dolar


     Rosanna Pansino, özel tariflerle insanların hayatına lezzet ve tad katan ender YouTube kanallarından biri. İnsanların hayatına tad tuz getiren Pansino’nun YouTube kanalı da hayatının rengini hayli değiştirmiş olmalı. Geçtiğimiz sene 6 milyon doları cebe indiren Pansino aynı zamanda TV’deki şovlarda da kendine yer bulmayı başardı. Eğer Scream Queens, CSI veya Parks & Recreation gibi yapımları izliyorsanız Pansino’yu ekranda görürseniz şaşırmayın.


5. Tyler Oakley - 6 Milyon Dolar

     Tylker Oakey, yüklediği ilk videosunun ardından geçen 9 koca yıldan sonra LGBT topluluğunun ulusal kahramanı haline geldi. Kanalında yayınladığı eğlenceli epik videolarının da ününde yerinin olduğunu inkar etmemek lazım. Sadece geçtiğimiz sene 6 milyon dolar kazanan Tyler Oakley, aynı zamanda bir kitap yazıp satışına başlayarak da gelirine gelir katan YouTuber’lardan.


4. Smosh - 7 Milyon Dolar

     Ian Hecox ve Daniel Padilla yayınladıkları eğlenceli videolarda efsane haline gelen YouTube kanallarından yalnızca bir başkası. İkilinin geçtiğimiz yılki edindiği servet ise 7 milyon dolar.

3. Lilly Singh - 7.5 Milyon Dolar

     Kanadalı süper kadın ve dünya çapında YouTube komedisinin önde gelen isimlerinden Lilly Singh geçtiğimiz yıl 7.5 milyon dolar kazandı. Lily’nin kanalını oluşturma öyküsü de oldukça ilginç. Lily ilk defa kanalını 2010 yılında depresyondan kurtulmasına yardımcı olması amacıyla açmış. İşe bakın ki kanalı onu sadece depresyondan kurtarmakla kalmayıp hayatını da değiştirmiş. Depresyona girmek isteyenleri görebilir miyiz? :)

2. Roman Atwood - 8 Milyon Dolar

     Roman Atwood, kız arkadaşına üç yaşındaki çocuklarını öldürdüğünü itiraf ettiği YouTube şaka videosuyla yolu açılan ve “Yürü ya kulum!” mesajını alanlardan. Şimdilerde çok daha etkileyici videolarla takipçilerinin karşısına çıkan Roman Atwood’un 2016’da yıldızı fazlasıyla parladı ve cebine 8 milyon dolar girdi.

1. PewDiePie - 15 Milyon Dolar

     Dünyanın en popüler YouTube kanalını birinci sırada görmeniz elbette sizi şaşırtmayacaktır. En son abonelerine yaptığı “Şu kadar abonem olursa kanalımı kapatacağım.” şakasından sonra kendi idrarını içmesiyle gündeme gelen PewDiePie’nin 2017’deki ahvaline olur bilmiyoruz ancak geçtiğimiz sene PewDiePie tam 15 milyon dolar kazanarak, YouTube’un en çok kazanan kişisel kullanıcısı olmayı başardı.

     Gördüğünüz gibi, gerek oyun, gerek komedilik gerek aşçılık konusunda kanallar açarak bi fark yaparak ünlü olup para kazanmışlar. Avantajları ise İngilizce konuşmaları. 

Eğer sizde gerçekten çok para kazanmak istiyorsanız bu tür yollar ile, o zaman uluslararası bir dil seçmeniz gerekecek yada Türkçe yaparak çok daha az kazanabilirsiniz.

Seçim sizin, güzel ve sıradışı bi konu açarak başlayabilirsiniz.

Teşekkürler.

14 yorum

Öncelikle merhabalar dostum, bu yazıdaki para miktarları aşırı derecede abartılmış ve uydurulmuş bir rakamlardır. Youtube da bazı youtuberler bu konu uzerine açıklama yapmıştır bence daha fazla araştırma yap ve dogru bilgilerle yazı yaz. Kusura bakma dost acı söyler bunu senin kötulugun için degil yanlış anlama sadece yanlışlarını duzelt diye söyluyorum. Başarılar

Abi adamlar ne para kazanıyor gerçektn emek verenler hakkını alıyor diyebilirim. Helal olsun ne diyelim

merak etme kardeşim iyi araştırarak söylüyoruz zaten bu rakamlar düz söylenen ve youtube tarafından açıklanan rakamlar. kanal sahipleri tabiki zenginliklerini gizlemek isteyerek böyle bi rakam almadık diyeceklerdir. yorum yapmadan önce sende düzgünce araştırıp ondan sonra yorum yaparsan sevinirim. teşekkürler.

aynen öyle :) PewDiePie ilk açıldığında tahmin etmiştim büyük ses getireceğini ama bu kadar kazanacağını tahmin etmemiştim. gerçekten güzel ve komik yorumları var. diğerleride öyle işlerini hak ederek yapıyorlar gerçekten.

pivdipay :D youtubu kuracak paraya sahip oluş seni tanımak isterim yiğidim ara beni :)

yaklaşık 60 milyon abone kolay değil :) iyi kazanmış gerçekten

youtube gerçekten de para kazanmak için güzel bir yer fakat özgün olana.

aynen öyle katılıyorum size.

Bu yazıyı okuduğumda site işlerini bırakıp hemen bir kanal açmak lazım dedim :)

onu bende düşündüm ama ne türlü bi konu açsam bilemedim sonuçta hepsini herkes fazlasıyla açtı, bizimki pek tutulacak gibi değil)

İçlerinde bir tane türk olaydı iyiydi :) sanırım bunun için genel olarak video yapmak gerekiyor yani ingilizce olarak :)

ingilizce dünya dili sıralamasında 1. olduğu için yabancı herkesin 2. ana dili ingilizce sayılır. bu yüzden sanırım türkler yok zaten videoların hepsi ingilizce ama amerikalı değil çoğu :) türklerde de var başarılı olanlar ama işte türkçe değil ingilizce yapılsa belki daha fazla izleyici kitlesi gelir diye düşünüyorum

Bizim Türkler'de iki kuruş kazanıyor havalarının bini bin para :D. Bunları görmeleri lazım


Yorum EkleYorum Ekle