10 Ekim 2016 Pazartesi

Uçak Kirliliği Yüzünden Anlaşma İptal Olabilir





ABD uçak havacılığı dünya çapında CO2 emisyonunun yaklaşık yarısından sorumludur.
NEW YORK - Yaklaşık 200 ülke uçaktan karbon kirliliğini kesmek için Birleşmiş Milletlerin yaptığı planı kabul ettiler. Ancak çevreciler anlaşmaya yana olmadıklarını söylüyorlar. 2050 yılında, sivil uçaklardan kaynaklanan emisyonlar dünyanın geri kalan karbon bütçesinin dörtte bir teşkil edebilir. 

İzin verilen maksimum küresel iklim değişikliğinin en kötü etkilerini önlemek için Sarah Burt bir personel avukat, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü tarafından kabul edilen planın önemli bir kilometre taşı olduğunu söyledi. “Bu dünyada ilk kez ülkelerin büyük bir çoğunluğu bir şey yapmak için bir araya geldi " dedi. "Ne yazık ki, ne kabul ettik değil, özellikle iddialı, ama bir ilk adımdır." anlaşması - 2026 ile gönüllü olacak - uluslararası uçuşlar sınırları emisyon kirliliği satın alma yoluyla uzaklıklar aslında azalmayla sonuçlanabilir olduğunu doğrulamak karbon emisyonları zor olacak ve henüz sonuçlandırılmamış olan kurallara bağlıdır.

 Burt’a göre “gerçek fakat iyi sonuçlar elde etmek için başka yollar da vardır " dedi ve  “teknolojiler ve operasyonel düzenlemeler şimdi yapılabilir ve aslında daha birçok havacılık kendisinden emisyonlarını azaltacak geliştirme vardır "dedi. Temmuz ayında, ABD Çevre Koruma Ajansı resmen uçaklardan karbon kirliliğiyle insan refahına olan tehlikeyi kabul etti. Ama ajans emisyonlarını azaltmak için kurallarını geliştirmemiştir.


Yorum EkleYorum Ekle