19 Ekim 2016 Çarşamba

Pensilvanya Eyalet Üniversitesi Grevde



                Fakülte, devlet müzakerecilerle pazarlık masasına dönmediği zaman grev yapmak zorunda olduğunu söyledi. 
Sözleşme görüşmeleri Salı gecesi durma noktasına geldikten sonra Pensilvanya’ da 14 devlet üniversitelerinden gelenler grev yapıyor. Pensilvanya Üniversitesi ve Üniversite Fakülteleri Derneği 5.000'den fazla üyeyle Çarşamba sabahı greve başladılar.

David Chambers, Pennsylvania Indiana Üniversitesi'nde siyaset bilimi departmanı başkanı, son teklif reddedildikten sonra devlet pazarlık masasına geri dönmedi.


Yükseköğretim Pennsylvania Eyalet sistemi, yükseltme içinde 159 milyon dolar teklif söyledi, ama fakülte bu rakama itiraz etti
.Chambers’ a göre, sendika müzakerecileri devlet sistemi teklif etti. Bu toplam rakamları bulmak mümkün değildir, dedi.

Chambers "Başkan yüklü kaybı olduğu için bu bedelin 90 milyondan 70 milyon dolara almaz çünkü eğer 159 milyon doğru bile olsa, bu kandırmacadır.” dedi.

The Union bu tavizlere 50 milyon dolar teklif söyledi, ama devlet sistemi daha zahmetli olduğunu söylüyor.

Son sözleşme bir yıldan daha fazla süresi doldu ve sözleşme görüşmeleri iki yıldır devam ediyor. Sistem 34 yıl önce oluşmadan bu yana bu ilk grev. Chambers’ a göre grev son çareydi.

"Biz bu noktaya itti" dedi. “Bizim umudumuz Başkan bu grev sorununu müzakere masasında kısa sürede çözecek”.

Sendika Başkanı Kenneth Mash öğretim üyesi müzakereciler, yeni bir sözleşme üzerinde anlaşma sağladı ve ne zaman işbaşı yapacağını söyledi.


Yorum EkleYorum Ekle