21 Ekim 2016 Cuma

Landmark Kamu-Araziler Yönetimi Yasası 40 yaşında


1976 yılında bugün, Başkan Gerald Ford akıllarından koruma ile yönetilen ilk kez gerektiren, federaller dönüm araziyi milyonlarca nezaret şeklini değiştiren yasayı imzaladı. Federal Arazi Politikası Yönetimi Yasası veya FLPMA önce Bureau of Land Management genellikle petrol ve gaz, madencilik ve çiftlikleri için dönüm satıldı. 


Grup Vahşi Bağlantıları ile John Sztukowski, “bir Koordinatör çoklu kullanım yönetimi için hala kaynak çıkarma izin verir ama aynı zamanda açık hava eğlence alanlarını korur” diyor.
 "Bu kamuoyunda, yerel kamu arazileri ve besleme kullanımları üzerine yorum yapma şansı veriyor" dedi. "Biliyor musun? BLM, topraklarında Batı'da Colorado genelinde bu özel yerler vardır."
Ken Rait, Pew Charitable Ortaklıklarıyla ABD kamu arazilerinin müdürü, BLM topraklarına çevresel tehditler ile bir dizi Batı karşısında devam etti. 

"Bizim kamu arazilerinin yüzde doksanı açık petrol ve gaz kiralama. 36 milyon dönüm şu anda petrol ve gaz kiralanan "dedi. "Ayrıca, kamu arazisi üzerinde 7 milyondan fazla dönümlük 340,000 1872 madencilik iddiaları vardır." 

Bruce Babbitt, İçişleri eski sekreteri dedi, “bu toprakların onlara çok açık takipçiliği için açık kaldığında halka daha değerlidir. “

Ek değeri, avcılık, balıkçılık, rafting, kuş gözlemciliği, kamp açısından, gerçekten çevredeki topluluklar ve devletler için ekonomik değeri en büyük bileşeni olduğunu söyledi. BLM topraklar ekonomisi için tahmini 2.8 milyar dolar yıllık oluşturulacağını sözlerine ekledi.


Yorum EkleYorum Ekle