15 Ocak 2018 Pazartesi

Ramazan Geliyor!




Ramazan ayı yaklaştıkça Rahmet, günahlardan arınma, dargın insanların barıştırıldığı, fakir insanların hatırlandığı, bütün herkesin bir arada olup iftar yaptığı 11 ayın Sultanı geliyor. Kutsal kitabımız olan Kur’an-ı Kerimin dünyaya egemen olduğu her çatı altından okunup nur ve bereketlerle dolu olan Ramazan ayı geliyor. İftar saatleri yaklaştıkça daha fazla acıktıran heyecan ve mutluluk dolu olan 11 ayın Sultanı Ramazan ayı geliyor.

İstanbul iftar saatleri 2018 yılında 10 geriye gelerek her iftardan sonra teravih için dolan camiler, bütün herkesin gönüllerinde Allah’ın isimlerinin yükseldiği, inanmayan bireylerin dahi sevdiği ay olan Ramazan ayı bu sene 16 Mayıs günü geliyor. Fakir zihinlerimizin İslamiyet nuru ile zenginleştiği, ruhlarımızın oruç ve namaz sayesinde nurlandığı, günahların affedilip sevapların bire on bin olduğu en çok sevilen ay Ramazan ayı geliyor.

Ramazan ayı için iftar saatleri çok önceden hazırlanmış olup Ramazan ayı gelmeden evvel camilerde cemaatlere takvim şeklinde ücretsiz dağıtılan takvimlerin üstünde 1 ay boyunca iftar saatleri yazılan kartonları buzdolaplarımıza koymanın zamanı geliyor. Ramazan sadece fakirleri anma, günahların bağışlanma ayı değil ayrıca aylardır birbirlerini görmeyen aileler ve akrabaları bir araya toplayan iftarlar sayesinde uzun süredir görmediğiniz sevdiklerinizi göreceksiniz. Birçok vesilelere mazhar olan Ramazan ayı en çok sevilen ve 11 ayın Sultanı olmakla beraber en heyecanlı ve neşeli aylardan bir tanesidir.


Yorum EkleYorum Ekle