14 Ocak 2018 Pazar

Oruç Vakti



Oruç tutma vakti yaklaştıkça milyonlarca Müslüman 11 ayın Sultanı olan Ramazan ayını büyük heyecanla beklemektedir. Oruç vakti geldiği an her zaman olduğu gibi hiç acıkmayan kişiler son dakikalarda acıkacak, acıkmış kişiler ise son dakikalarda daha fazla acıkarak nefisleri ile büyük mücadele verecekler. Bununla birlikte iftar saatleri geldiğinde ise kuruyan ağızlar için soğuk içecekler tüketilecek ve bir anlık doymuş hissine kapılsa da bütün yemeklerini yiyecektir.

İstanbul iftar saatleri 2018 tarihinde 10 gün tekrar geriden gelen Ramazan ayı bu yıl 16 Mayıs tarihinde başlayacak ve çok sevilen 11 ayın Sultanı 14 Haziran günü bitecek. Ertesi gün sabahın 7 sularında bayram namazı telaşı olacak ve 3 günlük bayram başlayacak. Bayram ziyaretleri, kapı kapı dolaşan küçük çocukların şeker ve harçlık heyecanı anlatılmaz adeta yaşanır.

11 ayın Sultanı olan Ramazanda sadece iftar saatleri değil ayrıca Bayram olduğunda da ayrı heyecan yaşanmaktadır. Bütün ayların en güzeli olan Ramazan ayı geldiğinde insanlar bazen uzun zamandır görmediği akrabalarını ve sevdiklerini görecek, bir arada iftar yemekleri yiyecekler. Oruç vakti geldiğinde sahurda zorla kalkınsa da gece yenilen tat ve bütün gün boyunca hiçbir şekilde yemek yemeden ve bir şey içmeden oruç vaktine kadar beklemenin tadı ise bambaşkadır. Ramazan ayı hiçbir aya benzemediği gibi bol bereketli ve mutlu bir ay olduğunu yaşadığınız zaman daha iyi anlayacaksınız.


Yorum EkleYorum Ekle