16 Ocak 2018 Salı

2022 Ramazan Ayı Orucu Ne Zaman?




Biliyorsunuz ki her yıl Ramazan ayı 10 gün geriye giderek ilerlemektedir. Geçen sene Mayıs’ta başlayıp Haziran’da biterken bu yıl ise 2 Nisan' da başlayıp 2 Mayıs'ta bitecek. Allah’ın kullarına sunduğu bir lütuf olan 11 ayın Sultanı Ramazan ayında işlenilen günahlar affedilecek, fakirler anılacak, sevapların normal zamanlara göre bire on bin olacak, aileler ve akrabalar bir arada olup iftar yapacak, yardıma muhtaç insanlara yemek verilecek ve daha birçok güzellikler yaşanacak.

İstanbul iftar saatleri 2022 yılında camilerin verdiği Ramazan takviminin yanı sıra yine televizyonlarda geri sayım olarak yapılacak ve insanlar her türlü bilgilendirilecektir. Her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayı coşkulu, heyecanlı, Rahmetli ve bereketli geçecek olup iftar saatleri yaklaştığında insanlar daha fazla açlık hissini yaşayacak ve nefisleri ile mücadele edecek. Bütün Ramazan ayı boyunca oruç tutanlar çeşitli sınavlardan geçerek nefisleri ile mücadele ederken işledikleri her sevap binlerce kat fazla olurken nefislerini yendiği her an daha fazla ruhu nurlanacak, sevapları artacak.

İftar saatleri yaklaştığı sırada yemekler hazır bir şekilde ezanı bekleyecek olan milyonlarca Müslüman, en güzel akşamlarını ve yemeklerini Ramazan ayında yiyecek ve paylaşacak. Ramazan ayı Müslümanlar için en güzel ay olmakla beraber bol bereketli ve nurlu bir ay olacaktır. Bundan dolayı Ramazan ayı 11 ayın sultanı olarak belirlenmiştir.


Yorum EkleYorum Ekle