13 Ocak 2018 Cumartesi

İstanbul İftar Vakitleri




11 ayın Sultanı olan Ramazan ayı bu yılda İstanbul iftar saatleri 2018 yılında 10 geriden gelerek bizlerle buluşuyor. Milyonlarca Müslümanın büyük sevinçle beklediği Ramazan ayı yaklaştıkça heyecan daha fazla artıyor. Bu heyecan ve Ramazan ayı anlatılsa kelimeler kifayetsiz kalacağı için insanlar yaşayarak bu güzel duyguları farklı şekilde anlatmaya çalışmaktadır.

İftar saatleri bu yıl 16 Mayıs günü başlayacak 14 Haziran günü sona erecek. Geçen yıl kimilerine göre hızlı, kimilerine göre yavaş geçen Ramazan ayı, bu yıl nasıl olacağını görmek için yine heyecanlı bir şekilde beklemekteyiz. Yine yeme sorunu olanlar için büyük sınav olacağı Ramazan ayı, oruç tutanlar için hem diyete başlama fırsatı olacak. Hem de zor durumda muhtaç olan insanları anmamızı sağlayacaktır. Bununla beraber belediyelerin iftar çadırları açması ve zor durumdaki insanlara yardım etmesi Ramazan ayının en güzel görüntülerinin yaşamasına vesile olacaktır.

İftar saatleri her zamanki gibi yaklaştıkça insanlar daha fazla acıkacak ve son saniyeye kadar nefisleri ile mücadele edecekler. Bu acıkmanın tadı bir başka olurken iftar vakti geldiğinde ise yine herkes soğuk suları içecek ve doyma hissini yaşayacak. Ancak yine de dolu dolu yemeklere saldırıp karınlarını iyice şişirecekler. Aslında Ramazan ayı yardıma muhtaç aç kalan insanları hatırlamayı, nefisle mücadele etmeyi ve sabırlı olmayı öğretmektedir. Ancak bunu birçok insan anlamıyor.


Yorum EkleYorum Ekle