12 Ocak 2018 Cuma

İftar ve Ramazan




Her yıl 1 ay boyunca oruç tutan Müslümanlar bu aya Ramazan ayı demektedir. 11 ayın Sultanı olan Ramazan ayında insanlar iftar saatleri öncesi sevdikleri ile buluşuyor, yemekler yapılıyor ve bereketli ayın iftarını beraber açıyorlar. Özellikle belediyeler her yıl olduğu gibi bu yılda yardıma muhtaçlar için özel iftar çadırları açmayı planlarken 30 gün boyunca iftar çadırlarında iftar zamanında toplu yemekler verilecektir. Bu da bilhassa dışarıda yardıma muhtaçlar için ayrıca güzel bir ay olacaktır.

Ramazan ayı geldiğinde her zamanki gibi diğer şehirler ve İstanbul iftar saatleri 2018 yılında da televizyonda saatleri yer alacaktır. İnsanlara bilgilendirme amaçlı camilerde de Diyanetin verdiği takvimler dağıtılacak ve insanlar Ramazan ayında sahur ve iftar saatleri takvimi sayesinde takip edebilecekler. Ramazan ayının güzelliği anlatmakla bitmediği gibi iftarın gelmesini beklerken ki heyecan ve daha fazla acıkma anları ayrıca tatlıdır. Özellikle her Ramazan ayında olduğu gibi yeme alışkanlığı çok olan kişiler oruç tuttukları zaman zorlanacak ve nefisleri ile kıyasıya mücadele verecekler. Ayrıca bilmeliler ki en çok onlar kazançlı çıkacaktır. Sadece aldığı sevaplar değil ayrıca diyete adım atmış ve sağlıklı bir hayata penceresini, kapısını açmış olacaklar.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayı 10 gün gerilemiş ve Mayıs ayının 16. Günü olan Çarşamba günü başlayacak, 14 Haziran günü bitecek.


Yorum EkleYorum Ekle