11 Ocak 2018 Perşembe

İftar Saatleri




11 ayın Sultanı olan Ramazan ayının iftar saatleri bildiğiniz üzere her yıl 10 gün geri gitmektedir. Her yıl farklı heyecanlar içerisinde sofralarımızı doldururken sahurda gece geç saatler uyanıp yemek yiyor ve iftara kadar hiçbir şey yemeden içmeden orucumuzu tutuyoruz. Sıcaklık bir yandan sabrımızı sınarken dışarıda bulunan güzel kokulu yemekler ayrıca sabrımızı sınamaktadır. Özellikle yeme alışkanı yüksek olan kişiler bu konuda en çok zorlanan kişilerdendir.

İstanbul iftar saatleri 2018 yılında da geçen seneye göre çok fark olmadan televizyon ve internet ekranlarında canlı bir şekilde yayınlanacaktır. Diğer şehirlerinde iftar saatleri yayınlanırken son dakikalara gelindiğinden acıkma hissi daha fazla artacak ve birçok kişi daha fazla sabır sınavı verecek. 16 Mayıs Çarşamba günü başlayacak olan Ramazan ayı, 14 Haziran günü sona erecek ve Bayram namazı ile ertesi gün sabah 7 civarında Ramazan bayramı 3 gün olmak suretiyle başlayacaktır.

Bu sene de belediyeler farklı yerlerde yardıma muhtaç insanlara özel olarak iftar çadırları düzenleyecek ve yemekler vererek insanların bir arada olmasını sağlayacaklar. Ramazan ayı bolluk ve bereketli olduğundan dolayı iftar çadırlarında toplanıp toplu yemek verilmesi ve yenmesi ayrıca bereket getirecektir. İnsanları bir araya toplayıp yemek vermenin sevabı ayrıca güzel olan bu iftar çadırını düzenleyen belediyeler binlerce ve hatta milyonlarca kişiyi mutlu etmenin mutluluğunu ayrıca yaşamaktadır.


Yorum EkleYorum Ekle