21 Şubat 2017 Salı

Kullanılmayan Eşyalar ile Ne Yapılır?



Her evde, depoda ya da merdiven altında kullanılmayan bir ton eşya bulunmaktadır. Bu kullanılmayan eşyalar ile yapılması gerekenler geri dönüşüme verilebilir ya da hurdacı olanlara satılabilir. Her iki türlü kazançlı çıkıldığından dolayı depolarınızda bu kirli çöp metal yığınlarınızı saklamanın bir yararı olmadığı için en azından bu şekilde kazançlı çıkarak metal çöplerinizi satabilirsiniz.

Evlerde bulunan eski kalorifer peteklerinin yerine yenisi gelecek ise eskisini İstanbul hurdacı dükkânları gibi bulunduğunuz şehirdeki hurdacılara satmanız sizin için kârlı bir alışveriş olacaktır. Aksi halde çöpe atarsanız yine hurdacılar alacak ve sadece onları kazançlı çıkarmış olacaksınız. Aynı şekilde soba boruları, eski lavabo boruları, çalışmayan eski buzdolapları gibi metal ağırlıklı eşyalarınız var ise hurdacı dükkânlarına ya da geri dönüşüm fabrikalarına satarak para kazanabilirsiniz. Zaten hurdacılarda aynı şekilde gelir elde ederek geçimlerini sağlamaktadırlar.

Geri dönüşüm için sanayide bulunan fabrikalar hazır işlenmiş alüminyum ve metal eşyaları almaları işlenmemiş demirleri işlemesinden daha kolay olduğu için tercih etmektedir. Bundan dolayı birçok hurdacılar ile anlaşma yaparak sadece kendilerine getirmelerini sağlamaktadır. Bu sayede milyonlar kazanan hurdacı dükkânları ve firmaları bile bulunmaktadır. Geri dönüşüm ile ayrıca doğaya katkısı olan bu metal ve alüminyumlar, işlenmiş hazır bir şekilde eski kullanılmayan eşyalardan elde edilerek işlenmektedir. Bu sayede fabrikalar daha hızlı bir şekilde istediklerini almaktadırlar.


Yorum EkleYorum Ekle