22 Şubat 2017 Çarşamba

Nereden Hurdacı Bulurum?


Kimi zaman evlerimizde ve depolarımızda temizlik yaptığımızda çöp metal yığınları görürüz. Eski çalışmayan televizyondan buzdolabına, kaloriferli peteklerden sobalara kadar çeşitli kullanılmayan ve bozuk olan eşyalarımızı görürüz. Aklımıza gelen hurdacı sayesinde satarak metal çöp yığınlarından gelir elde edebiliriz. Ancak hurdacıyı nereden bulacağımızı bilmiyorsak yazıyı okumaya devam edelim.

Türkiye’de her şehirde hurdacı bulunmaktadır. Bulunduğunuz şehirde de örneğin İstanbul hurdacı gibi, çeşitli hurdacı dükkânları bulunmaktadır. Bu dükkânların yanı sıra mahalle ve sokak aralarında hurdacı olarak el arabaları ile gezinen kişileri de görebilirsiniz. Teknoloji ve internetin nimetleri sayesinde çok rahat bir şekilde istediğiniz şehir ve sokaktaki hurdacıların dükkânlarını bulabilir ve irtibat numaraları ile iletişim kurabilirsiniz. Böylelikle gitmenize gerek kalmadan elinizde ne olduğunu ve ne kadara alabileceklerini öğrenerek adresinizi verirsiniz. Daha sonra hurdacılar kapınıza kadar gelir, eşyaları alır ve ücretini öderler. Bu sayede çöpe atacaklarınızdan gelir elde etmiş ve kazançlı çıkmış olursunuz.

Hurdacılık eskiye göre son zamanlarda daha çok popüler hale gelerek resmi olarak olmasa da meslek haline gelmiştir. Kimi insanlar hurdacı firmaları açarak işleri büyütmekte ve aldıkları metal, alüminyum ve plastikleri geri dönüşüm fabrikalarına satarak gelir elde etmektedir. Normalde de sokaklarda nidalar atan hurdacılarda anlaşmalı olarak çeşitli fabrikalarda ve sanayilerde geri dönüşüm firmaları ile anlaşarak işlenmiş demirleri götürür ve yüksek miktarda para alarak kazançlı çıkmaktadır.



Yorum EkleYorum Ekle