14 Ağustos 2016 Pazar

Yapay Zekânın Geleceği Bize Ne Gösterecek





Yapay zekâ ilk olarak 1920’li yıllarda görülmüş ayrıca tiyatro oyunlarında bile yer almışlardır. Tam olarak 1943 yılında İkinci Dünya Savaşı’nda Kripto Analizi ihtiyaçları ile elektromekanik çipler ve cihazlar üretilmiştir.


                Günümüzde ise yapay zekâ bambaşka bir boyuttadır. En başta Siri olmak üzere, Cortana, Google Now, IBM Watson gibi yapay zekânın ne kadar geliştiğini ve daha ne kadar gelişeceğine örneklerdir. Bunların yanı sıra bir Türk mucidinin Ergün Ekici’nin de bir yapay zekâ eseri bulunmaktadır. Kendisi üniversite eğitimini Amerika’da tamamlamış ve IPsoft Amelia adında yapay zekâ üretmiştir. Diğerlerinden farkı ise duyguları fark edebilmesi. Konuştuğu kişinin ses tonundan duyguları anlayıp ona göre uygun cevaplar verebilmektedir. 

Dünya çapında bu kadar önemli firmalar arasında bir Türk’ ün de bulunması bizlere onur veriyor tabiki. Filmlerde gördüğümüz, yapay zekâ dünyayı ele geçiriyor görüntülerini görür müyüz bilmiyorum ama şu an ki yapay zekâ gerçekten teknolojiye göre çok ileri ve gelişmiş durumda. Gelecekte bizlere ne göstereceği de akıllarda çok soru bırakıyor.


Yorum EkleYorum Ekle