14 Ağustos 2016 Pazar

Worm Adında Solucan Virüsünü Kısaca Tanıyalım





                Worm, dünyanın en tehlikeli teknoloji virüsüdür. Eğer bir bilgisayara girerse onu formatta başka hiçbir şey kurtaramaz. Bir bilgisayara girdikten sonra silseniz de o kendisini her zaman yeniler ve çoğalır bu yüzden tek çözüm format.


88 yılında Robert Tappan Morris adın da bilgisayar uzmanı yaptığı bu virüsü o yıllarda 60 bin bilgisayardan 6 bin kadarına bu virüsü bulaştırmıştır. Adeta interneti de bilgisayarları da felç etmişti. Dava sırasında avukat ile Robert T. Morris arasın da geçen ufak bir diyalog, avukat sorar; “bu solucan kontrol altına alınabilir mi?”, Morris; “ Hayır alınamaz. Kendi başına hareket eder ve kimseyi dinlemez” yanıtını veren Morris bu worm adlı virüsü yaptıktan sonra kendisi de kontrol altına alamayıp daha sonra kendi haline bırakmıştır.

MIT uzmanlarının söylediklerine göre, internete bağlı tam 60 bin bilgisayar varmış ve Morris bunların 6 bin kadarını ele geçirmiş. Mail yolu ile hepsine worm bulaştıran Morris tam 15 milyon dolar zarara uğratmıştır. Ne kadar basit gibi görünse de tek çaresi format olan bu virüs bütün güvenlik duvarlarını aşabilecek güçtedir.


Yorum EkleYorum Ekle