13 Ağustos 2016 Cumartesi

Uydudan Telefon Takip Etme





                Uydudan telefon takip etme nasıl olur biz CIA miyiz diyenler olabilir. Aslında buna GPS takip desek de doğru olur. GPS takibi en kolay takiplerden birisidir.


                Bildiğiniz üzere uydudan telefon takip etme adı altında birçok takip etme programları bulunmaktadır. Bunların içerisinde uydudan telefon takip etme uygulaması da vardır. Peki diğerlerinden farkı nedir? Aslında çok basit, diğerleri gibi daha fazla detaylı olmasa da yerini görebilirsiniz. Yalnız şunu söylemekte fayda var, bizim kullanabileceğimiz uydudan telefon takip etme uygulaması farklı polislerin CIA gibi devlet dairelerinin kullandığı programlar farklı.
Bizim ki sadece yer tespit etmekle sınırlıdır. Onların ki ise, yer tespit, gelen ve giden aramalar, gelen ve giden mesajlar gibi birçok takibi yapabilirler.
Bunların yanında Apple’ ın uydudan telefon takip etme yazılımı olarak kendi programı olan Find My iPhone uygulaması da mevcuttur. Yalnız bu karşındaki kişinin değil sizin telefonunuzun yerini gösterir. Özellikle kaybedenler için. Fakat karşıdaki kişinin Apple Store iTunes bilgilerini bilerek bu uygulamayı da kullanmak mümkün.
Uydudan telefon takip etme uygulaması daha çok Android’ de bulunmaktadır. Özgür bir yazılım sunan Android marketlerin de bu tür uygulamalar görmek mümkün. Ama siz yine de kendinizi tembihe alarak inceleyin uygulamarı. Çünkü çoğunlukla virüslü olabiliyorlar. Bu yüzden fazla güvenmeyin bu ücretsiz yazılımlara uygulamalara. Ya da yorumlara bakın, eğer gerçekten işe yarar bir şey ise neden indirilip kullanılmasın. Bunların en çok fenomeni olan Avast’ ı ve Find My Phone uygulamalarını öneririm size. Ayrıca Türk bir uygulama geliştiricisi arkadaşımız Emre Yıldırım’ da bu konu üzerinde uygulama yapmış ve Google Play’ de yayınlamıştır. Bu program sayesinde ister aile yakınlarınızı ister arkadaşlarınızı ücretsiz şekilde haritadan takip edebilecek ve görebileceksiniz.
Program da sadece eklediğiniz kişileri görebilirsiniz. Dolayısı ile karşı tarafında bunu kullanması gerekir.

                Kıssadan hisse uydudan telefon takip etme olayı biraz karmaşık görünse de casusluk yapmak isteyeceğiniz bir seçim değildir. Daha çok CIA gibi ajanlar bu konu da detaylı şekilde izleyebilir. Siz en iyisi diğer seçenekleri tercih edin.
               


Yorum EkleYorum Ekle