13 Ağustos 2016 Cumartesi

Telefona Casus Programı Nasıl Yüklenir?



                Sizlere adım adım telefona casus programı nasıl yüklenir onu yazacağım.
Öncelikle iki gruba ayıralım. Birincisi Apple tarafından üretilen telefonlar. İkincisi ise Android telefonlar.

Apple telefona casus programı nasıl yüklenir, bu firmanın telefonlarına eskiden bu tür yazılım yükleyebilmek için telefonun yazılımı kırılmış olması gerekiyordu. Yani jailbreak yani Root yapılması lazımdı. Şimdi ise ister kırılsın ister kırılmasın yine de boş yere müdahale yapmadan takip edebilirsiniz.
Android telefonlar da ise root edilmeden yazılımı yüklemek mümkün. Zaten en kolay yükleme yapılan telefonlar Android telefonlarıdır.
Telefona casus programı nasıl yüklenir, öncelikle şunu söylemek istiyorum ki, programların %100 çalışması için casusluk yapacağınız telefonun root olması gerekiyor. Aksi takdir de yazılımlar ve programlar doğru düzgün çalışmayabilir, doğru bilgiler eksik gelebilir. Bu yüzden casus yazılım üreten firmalar telefonların rootlu olmasını önerirler. Ayrıca hatırlatmakta fayda var, bu tür yazılımlar sadece akıllı telefonlar da çalışır. Eski telefonların takibi (3310 gibi) imkânsızdır. Bundan dolayı kötü niyetli insanlar devletler tarafından izlenmemek için eski telefonları tercih ederler.
Telefona casus programı nasıl yüklenir, bilgisayardan yüklemeniz en kolayı ve en hızlısıdır. İndirdiğiniz dosyayı telefona kablo yoluyla indirdikten sonra telefon içerisinden dosyalar bölümünden açmalısınız. Android telefonlar da bu daha kolaydır. Dosyalarım kısmına girerek (genelde WiFİ Service diye kayıtlıdır) kurulumunuzu tamamlayabilirsiniz. Apple telefonlar da bu daha zahmetlidir. Apple cihazlarını bilgisayardan kurmanız gerekmektedir, yalnız telefon bilgisayara bağlı olmak şartıyla.
Peki, telefona casus yazılımı programsız uzaktan yüklenemez mi? Yüklenir, SMS yoluyla yüklemek mümkündür. Dinlemek istediğiniz kişinin telefonuna ücretsiz müzik ve resim yükleyebileceği bir WEB ağı bulunan bir mesaj gönderiliyor. Kişi bu linke tıkladığı zaman GPRS devreye giriyor ve nerede olduğunu görebiliyorsunuz. Eğer gönderdiğiniz dosyayı indirirse, işte o zaman gönderdiğiniz yazılım da telefona yüklenmiş oluyor.

Telefona casus programı nasıl yüklenir, bunun için internette ücretli ve ücretsiz sürümleri mevcuttur. Yalnız size tavsiyem ücretlilerdir. Sebebi ise, ücretsiz yazılımlar genelde virüslüdür. Ve çoğunluk kötü niyetli olduğu için sizin kişisel bilgilerinizi alır ve sosyal medyada paylaşabilir.


Yorum EkleYorum Ekle