13 Ağustos 2016 Cumartesi

Teknolojiyi Hayatımızda Kısıtlamalı Mıyız?





                Hayatımızda gelişen teknolojiyi kısıtlamalı mıyız? Evetse neden? Hayırsa neden?
Bugün sizlere bu konu hakkında düşündüklerimi yazacağım.


                Teknolojinin gelişmesi aslında güzel bir şey. Fakat teknolojinin ayrıca zararları da var avantajları olduğu gibi. Nedir bunlar? Birçok var ama en önemlisi radyasyon. Ve bunu bilerek çocuklarımızı daha çok yakın tutuyoruz teknolojiye. Özellikle küçük yaşlarda telefon tablet gibi teknolojik aletler vererek onların ağlamasını engellediğimizi zannederek aslında çok büyük bir yanlış yapıyoruz. Her şeyden önce sağlıklarını bozuyoruz. Şimdiki gençlerin sağlık sorunları ve psikolojik sorunları bu yüzden. Asosyallik ve bunun gibi birçok etkenle karşılaşıyoruz. Düşünün bir daha, teknolojiyi hayatımızda kısıtlamalı mıyız?
Peki, ne yapmalıyız? Öncelikle 13 yaşından küçük çocuklarınıza teknolojik aletler vermemeye çalışın. Bırakın dışarı çıksınlar, çocukluklarını tablet ve telefonlarda değil dışarıda arkadaşlarıyla vakit geçirsinler.
Teknoloji olmadan eskiden nasıl sağlıklı yaşadıysak, teknoloji varken de yaşayabiliriz ama kısıtlama getirme şartıyla. Çünkü bizler çok abartarak, her an telefonu çıkarıp mesaj geldi mi diye kontrol eder, saate bakarız. Bunun yerine kol saati alabilirsiniz. Dolayısı ile bence teknolojiyi hayatımızda kısıtlamalıyız.


Yorum EkleYorum Ekle