13 Ağustos 2016 Cumartesi

Teknoloji İle Sporun Bütünleşmesi





                Her geçen yıl teknoloji gelişiyor ve her alana girerek hayatımızı kolaylaştırıyor. Spor ile bütünleşmesi bizlere daha çok keyif ve mutluluk veriyor. Tüm dünyada spor sevilir, özellikle ülkemizde en çok sevilen futboldur ve bu alanlarda teknolojinin gelişmesi bizlere sporu daha çok sevdiriyor.


                Ayakkabılardan sağlık eşyalarına kadar gelişen teknoloji, koşarken kaç metre sayıldığının göstermesi, sakatlanmaları önlemek için özel sağlık materyallerinin gelişmesi futbolda ve sporda çok büyük önem sağlıyor. Örnek vermek gerekirse, 2004 yılında Atina Olimpiyatları’nda Speedo Fastskin adlı ürün başarıdan başarıya koşmuştur. Geliştirdiği son mayo ise Speedo LZR Racer 2008 Pekin olimpiyatlarında her yüzücünün tercih ettiği mayoydu ve bu dalda 72 dünya rekoru kırarak tarihe geçmiştir. Mayo nasıl rekor kırar ya da nasıl bu kadar tutulur derseniz, cevap şu ki, yüzücüler için mayo ve süre çok önemlidir. Sonuçta profesyonel yüzücüler her mayo ile yüzemez. Saliseler bile olsa buna mayonun suyla sürtünmeyle beraber hızı da arttırması çok stratejiktir.

                Daha birçok teknoloji spor ile bütünleşmiştir. Yazarsak daha çok uzayacaktır bu liste. Yalnız en önemlileri futbol, koşu, yüzme, gibi sporlarda gelişmiştir. Teknoloji geliştikçe hayat daha da kolaylaşacak diye umuyorum.


Yorum EkleYorum Ekle