13 Ağustos 2016 Cumartesi

Teknoloji Geliştikçe Neden Beynimiz Daha Da Küçülüyor





                Yok, daha neler dediğinizi duyar gibiyim. Acı ama gerçek, teknoloji geliştikçe beynimiz küçülüyor. Fiziken olmasa da aslında küçülüyor. Peki, ama nede? Sebebi basit, teknolojiyle fazla iç içeyiz.


                Bu teknoloji illeti özellikle küçük yaşlar için ne kadar zararlı olsa da her daim iç içe yaşıyoruz. Size yaşadığım kısa bir şeyi anlatayım. 6 yaşındaki bir çocukta bile telefon tablet var. Belki ağlamasın diye ebeveynleri verdi diye düşünürken aksine kendisininmiş. Ailesine sordum, neden bu kadar erken yaşta radyasyonları eline verdiniz. Gelişmesi gerekirken gerileyecek çocuğunuz dediğim de, çok ağlıyordu o yüzden verdik.
Bunlar “kafamızı şişirmesin” diye düşünürken evlatlarını nasıl kötü bir geleceğe dair adım attıklarını düşünmüyorlar. O ufacık taze beyinleri oyunlarla dolduruyorlar ve gelecekte o beyni sadece oyunlarla dolduğundan başka bir şey almayacak duruma gelecek ve teknoloji geliştikçe neden beynimizin küçüldüğünü daha iyi anlayacağız.
                Albert Einstein bu konu hakkında “teknoloji geliştikçe yeni nesiller aptallaşacak” diyerek teknolojinin neden beynimizi küçülteceğine dair bir kanıt. Unutmayın dışarıda da hayat var. Kendinizi teknolojiye bu kadar bağlamayın.


Yorum EkleYorum Ekle