12 Ağustos 2016 Cuma

Teknoloji Bağımlılığının Zararları





                Teknoloji ilerledikçe aslında bize ne kadar kolaylık verse de artıları olduğu gibi zararları da vardır. Artık teknoloji çocuklarımız için bağımlılık haline gelmiş ve zarar vermeye başlamıştır.


                Öncelikle ilk zararı asosyalliktir. Sadece arkadaşları internet âleminden, oyunlardan ve sanal Chatlerden oluşan arkadaşlık onları tamamen teknoloji bağımlısı haline getirmiştir.
Farkında olmadan küçük yaşlarda onlara telefon gibi alışkanlıklar vererek aslında kötü bir ebeveynlik yapmış oluyoruz. Teknoloji bağımlılığı yüksek büyük Avrupa ülkelerinde 5 yaşındaki çocukların bile en üst model akıllı telefonları tabletleri var. Bunlar sizce normal mi? 5 yaşındaki çocuğun parkta arkadaşlarıyla oynaması gerekirken telefondan veya tablet oyun oynuyor ve dış dünyadan bağlantısı tamamen kesiliyor. Tam bir asalak desek yeridir. Ayrıca bu tür bağımlılıklar çocuklarınıza sadece asosyallik değil, görme sorunları, duruş ve isabet bozuklukları, radyasyon alımı (fazlasıyla), yeteri kadar hareket etmedikleri için kas ve eklem problemleri, obezite riski ve uyku sorunları.

                Teknoloji bağımlıları bu hastalıklara ve fiziksel hasarlara kapılıyor yalnız farkında olmadan küçük yaştaki çocuklarımıza da bunları alıştırıyoruz. Bırakın çocuklarınız ağlasın, telefon vermeyin eline. Dışarı çıksın, arkadaşlarıyla gezsin tozsun oynasın. Evde kısıtlı kalmasın. Dikkat etmeliyiz ki geleceğimiz çocuklar böyle giderse ülkemizin durumu pekiyi olmayacaktır.


Yorum EkleYorum Ekle