12 Ağustos 2016 Cuma

Tarihin İlk Akıllı Saatleri





Akıllı saatler hayatlarımıza girdiklerinden bu yana hiçbir şey bu kadar kolay olamamıştı. İlk akıllı saatler aslında Apple tarafından 1995 yılında, Samsung ise 1998 yılında üretmişlerdir. Birisi Amerikalıların diğeri ise Korelilerin ellerinden çıkmıştır.


Birçok kişi bunu bilmiyor belki ama Apple ilk akıllı saatini, işletim sistemini Macintosh System 7.5 yapanlara ücretsiz olarak veriyordu. Samsung ise iş adamları için aramaları kolaylık olsun telefondan daha yakın olsun diye AnyCall adında akıllı saat üretmiştir. Apple ise Apple Watch adında basit tasarım üretmiştir. Samsung’ un görünüşü biraz kabaca ve sol tarafında anten var. Apple’ın ki basit çocuk kol saati gibi gökkuşağı tarzındadır. Tasarımları iyi olmasa da tarihe ilk akıllı saat üretenler olarak imza atmışlardır.

Şimdi ise bilgisayar ile bütünleştiren akıllı saatler her yaşa uygun üretilmektedir. Günümüzün en güzel teknolojik tasarım ve donanım konusunda en iyileri şüphesiz Apple ve Samsung. Eskilerden beridir kendilerini gösteren ve şimdiki teknoloji ile beraber harikalar yaratan bu iki dev firma geleceğimizi kolaylaştırmak için gerçekten güzel çalışmalar yapıyorlar.


Yorum EkleYorum Ekle