12 Ağustos 2016 Cuma

Sinemalardaki Efektleri Veren Teknoloji





                Sinemalardaki efektleri veren teknoloji günümüz de o kadar çok gerçekçi oluyor ki dijital efekt olup olmadığı belli olmuyor gerçekten. Bu teknolojinin adı ise CGI’ dır.


                Sinemalardaki efektleri veren teknoloji için örnek verecek olursak Pi’ nin Yaşamı filmini örnek vermek istiyorum. Film havuzlu bir stüdyo da çekilmiştir. Aslında o denizde değil havuzdadır. Ve o Bengal Kaplanı ise ufak saçma bir şekilde tasarlanmış oyuncaktır. (oyuncak bile dilim el vermiyor o derece saçma yani) Ve CGI teknolojisi ile o oyuncağı tam bir Bengal Kaplanına çeviriyor ve devasa boyutlarda boyutlandırabiliyor.
CGI efektlerini en çok kullanan ve en iyi kullanan film ise son yıllarda hem ödül almış hem de popüler olmuş Game of Thrones’ dur. Örnek verecek olursak, ejderhayı bir bölüm de sopanın ucuna bağlanmış yeşil bez parçası gibi görünümünü öyle bir şekilde efektlendiriyolar ki filmde olağanüstü bir hal aldığını görebiliyoruz.

                Sinemalardaki efektleri veren teknoloji CGI teknolojisi gün geçtikçe hem ilerliyor hem de bizlere muhteşem filmler izlettirmeye devam ediyor. Kim bilir belki ilerde bu teknoloji ile ölmüş birini bile filme koyabilirler.


Yorum EkleYorum Ekle