12 Ağustos 2016 Cuma

Sağlığımız İçin Yediklerimize Ne Kadar Dikkat Ediyoruz?





                Özellikle Amerika gibi Avrupa ülkelerinde obezite hastalığı yaygınlaşıyor. Ve gün geçtikçe fast foodlar daha çok olurken obezite hastaları da çoğalıyor. Peki, biz sağlığımız için yediklerimize ne kadar dikkat ediyoruz?


                Türkiye olarak obezite konusunda ilk sıralarda olmasak ta biz de aslında yediklerimize dikkat etmiyoruz. Atalarımızın bir sözü vardır “ dayak buldun kaç, yemek buldun ye” sözü aslında bir yandan doğru olsa da bir yandan her bulduğumuz yesek de sağlığımıza hiç dikkat etmiyoruz. Bu yüzden ölüm oranları genellikle kalp krizi ve bunun gibi basit hastalıklardan dolayıdır. Basit dedim, çünkü düzenli spor yapılsa, yediklerimize az da olsa dikkat etsek, her gün 10 kilo yağ yemesek ve kalbimizi zorlamasak bu gibi şeyler olmayacaktır. Ben demiyorum ki aşırı yağlı yemeyin. İstediğinizi yersiniz tabi ki ama sporu da ihmal etmeyin. Az da olsa yürüyüş yapın kalbiniz için. Az yağlı yemeye özen gösterin.

                Sağlığımıza ve yediklerimize dikkat etmeliyiz. Fast food yediysek de bir o kadar spor yapmalıyız ki vücudumuz dengelensin ve sağlıklı kalsın.


Yorum EkleYorum Ekle