12 Ağustos 2016 Cuma

Sağlığınıza İyi Gelecek Mağaralar





                Bildiğiniz üzere Dünya’nın birkaç bölgelerinde bir tür mucizevi yerler vardır. O yerler bir şekilde insanlara şifa verildiğini söylerler. Sizlerle beraber sağlığımıza iyi gelecek birkaç mağaralar hakkında konuşalım isterseniz.


                Sağlığımıza iyi gelen mağaralar en önemlileri güzel yurdumuz Türkiye’de de bulunmaktadır. En önemlileri, astıma birebir iyi gelen ve binlerce astım hastasına şifa veren Damlataş Mağarası’dır. Alanya tarafından bulunan bu mağaramız doktorlar tarafından solunum zorluğu çeken ve astım hastalarına iyi geldiğini söylemişlerdir.
Başka bir mağaramız ise Ballıca Mağaramızdır. Burasıda astım ve solunum hastaları için çok iyi bir yerdir.
Tuz mağaraları da sağlığımıza iyi gelen mağaralar arasında en önemlileridir. Avrupa’da Asya’da ve Anadolu’da bulunan bu mağaraların en önemlileri Çankırı’dadır. Hatta binlerce yıllık bu mağara şifa merkezi olacağı duyuruldu. Hem turistik açıdan gezilip görülen hem de sağlığa iyi gelen bu mağara ülkemize sağlık turizmi açısından baya katkısı olacağını düşünülüyor.

                Bu gibi sağlığa iyi gelen mağaralar bulunan ve keşfedilmeyen birçok mağara vardır. Ne güzel ki bu tür şifalara vesile oluyorlar ve insanlar amansız dedikleri hastalıklardan kurtuluyorlar.


Yorum EkleYorum Ekle