11 Ağustos 2016 Perşembe

Neden Düzgün Beslenemiyoruz?





Hiç düşündünüz mü, neden düzgün beslenemiyoruz? Her şeyden önce GDO ürünlerini çok tüketmemizden olabilir mi? Ya da abur cuburları fazla tüketmemiz? Zararlı ne varsa nefsimizin hoşuna giden ne varsa hepsini yer ve içeriz, neden? Bu sorulara benden çok siz kendinize sormalısınız ve cevaplamalısınız. Çünkü bu soruların cevapları sizde.


Düzgün beslenmek, aşırı yememek bizim kanımızda yok sanırım. Atalarımız bir oturuşta inek yermiş, derler. Evet, aşırı yerlerdi belki ama o zaman ki insanlar devdi. Ve çok savaştıkları için enerji gerekirdi. Biz? Neden hep hazır yemeğe koşuyorz? Neden ülkemizdeki hastaların oranı arttı?
Eğer herkes gerçekten abur cubura biraz ara verse, tamam bırakın demiyorum ama aşırıya gitmeyin. Haftalık en az 2 balık yeseniz, et yeseniz, (hazır yemek yapan firmaların eti değil yalnız) salata, meyve bunları yeseniz vücudunuzun direnci artsa ne hastalık kalır ne de yorgunluk, kırgınlık.

                Özellikle genç nesillerde daha çoktur abur cubur hastalığı, yalnız şunu unutmayalım ki zamanın da vücudumuza bakmazsak ona erkenden veda edebiliriz. Bize verilen bu emanete iyi bakmamız lazım diye düşünüyorum. Herkes kendi kan grubuna göre beslenirse düzgün besleniriz ve daha sağlıklı olacaktır.


Yorum EkleYorum Ekle