9 Temmuz 2016 Cumartesi

Samsung Dokunmatik Saat



                Android devi olan Samsung cihazları ilk çıktığından bu yana aslında ilk akıllı saatini 98 yılında üretmiştir. Tasarımı pek şık olmasa da saatin sol tarafından anten bulunması ilk çıkan cep telefonları andırıyordu. Anycall adında olan bu saat dokunmatik saat özelliği olmasa da aslında akıllı bir saat olarak tasarlanmıştı ve çıktığı zamanlar özellikle iş adamları tarafından çok tutulmuştu. En büyük rakibi Apple ise o yıllarda bu tür çalışmalar denese de istediği başarıyı daha çok telefon ve dizüstü bilgisayarların da yakalamıştı.


                Peki, o zamandan bu zamana neler değişti? Neler gelişti? Neler geldi? Her birlikte bunlara göz atacağız.
Öncelikle dokunmatik saatlerin en büyük avantajları tabi ki adından da anlaşılacağı gibi dokunmatik olması ve akıllı olmasıdır. Telefon gibi kullanacağız bu saatler günümüz de artık pek çok yer de rahatlıkla kullanabileceğiniz çok işlevsel saatler olmuşlardır.
Samsung’ un akıllı saatlerin de sizlere anlatmak istediğim birkaç özellik söyleyeceğim.
Telefondaki gibi kaydırma hareketi ile menülere yön verebiliyorsunuz. Menüleri seçebilir yerlerini de değiştirebilirsiniz. Genel de 2 butonu olur. Bir tanesi ana ekran butonudur. Diğer ise geri butonudur. Ve bunların ortasında mikrofon girişi bulunur. Ses ile kontrol etmek için. Ekranı ise genelde 1.2 inç civarlarındadır. Süper amulet ve 360 x 360 piksellik bir ekranı bulunmaktadır. Bluetooth 4.1, 3G desteği ve WiFi desteği de vardır. 4 GB hafızası var ve bunu dilerseniz 512 MB daha yükseltebilirsiniz. Batarya seviyesi 2 ila 3 gün arasıdır. Diğer dokunmatik saatlere göre epey fazladır. Özel bir yuvası bulunmaktadır, oraya koyduğunuz takdir de WiFi şarj olmaktadır. Aynı zamanda suyada dayanıklıdır. Ayrıca saatin ekranın etrafında bulunan çerçeve yardımı ile yada dokunarak ekranı yön verebilir ve kaydırmayı kullanabilirsiniz.
Samsung akıllı saatler de işletim sistemi olarak Tizen’ kullanıyor. Apple ise kendi işletim sistemini kullanıyor. Google ise Android ile ve Samsung ise Tizen ile rekabet ediyor. Tizen de tek bir sıkıntı var. O da sadece Samsung modelleri ile çalışması. Yani diğer LG yada HTC ile maalesef çalışmıyor. Oysa Google’ın saati Iphone da bile çalışıyor. Apple ise sadece kendi alanında ve Samsung da bu alanda sadece kendi cihazların da çalışarak beraber bu konuda ilerliyorlar. Dokunmatik saatlerin hepsinde genelde sportif tarzda olur ama Samsung ayrıca klasik saat kordonlu bir akıllı saatte üretmiştir.

1 yorum so far

Özellikleri güzel evet ama fiyat nasıl acaba :D. Samsung çok güzel şeyler çıkarıyor yeni teknoloji ancak fiyatlar çok kabarık oluyor Türkiye'de :D


Yorum EkleYorum Ekle