8 Temmuz 2016 Cuma

LG Dokunmatik Saat



              LG firması bildiğiniz üzere Güney Kore de 1947 yılında kurulmuş bir teknoloji devi markasıdır. Son dönemler akıllı telefonların da artmasıyla kendileri de bu sektörlere girmiş ve dünyanın ilk 3G’ li akıllı ve dokunmatik saatini üreten firma olmuştur. LG Electronics tarafından 2009 yılında satışa sunulan bu ilk akıllı saat Türkiye fiyatıyla 1999 Lira’ydı. Şimdi ise yeni cihazlar ürettiğinden beri bu saatin özellikleri donanımları görünümü tasarımı her şeyiyle beraber değişmiş ve gelişmiştir. Sizlerle birlikte LG’ nin yaptığı akıllı saatler arasından LG Watch G3 R hakkında sizlere özelliklerini anlatacağım.


                LG dokunmatik saat yuvarlak ve çok şık tasarımı olan bu saat dokunmadan saate bakmanıza yardımcı oluyor. Bana soracak olursanız, şuana kadar yapılmış akıllı saatler arasında en güzel görünümlü akıllı saattir. Diğer firmaların aksine LG firması klasik saat görünümü ile nostalji yapmayı başararak daha çok ilgi görmüştür.
1.3 inç ve 320 x 320 pikselli ekran görüntüsü bulunmakta ve görüntü kalitesi ile son derece iddialı bir ekrana sahiptir. Tek kötü yanı ise ekran parlaklığı ışık sensörü olmadığından otomatik ayarlanamıyor. Kişi onu kendi ayarlaması gerekiyor. Siz ekrana baktıktan 5 saniye sonra enerji tüketimini 13 mili vata düşüren ortam modu devreye girse de böylesine iddialı tasarım içerisinde ışık sensörüne de yer verilmeliydi diye düşünüyorum.
LG G3 R çelik bir kasaya sahiptir. Cihazın çeşitli yerlerin de plastik kaplamalar kullanılmış olsa da malzeme kalitesi genel olarak oldukça iyidir. Dilediğiniz kayışlar ile şahsınıza özel olarak değiştirebilir ve modifiye edebilirsiniz. Aslında LG’ nin göstermiş olduğu kayışların her birisi bir öncesine göre daha güzel olması sebebi ile saatin cazibe merkezi haline getirmeyi başarıyor.
LG dokunmatik saat ayrıca ip67 kumpasına sahip dolayısı ile hem toza hem de suya karşı dayanıklıdır. Ayrıca yüzme de kullanmayı düşünüyorsanız sadece deri kayışı kullanmamanızı öneririm. Çünkü deri kayış su içerisinde zamanla deformasyon geçirebilir. Bu saatin başka bir özelliği ise saatin altında bulunan ufak PPG sensörü yani nabız ölçer. Bu sayede kalp ritminizi takip edebilirsiniz. Barometreye de yer veren LG’ de GPS sensörünün olmaması kötü. Yani konum için telefonu şart koşuyor.
Dokunmatik ekrana sahip olan LG mikrofonda bulunuyor ve dilerseniz sesli komut bile verebilirsiniz.

                LG dokunmatik saat teknolojisin de diğer firmalara göre geri kalmayıp tam aksine tasarımı ile çok güzel bir ilerleme yapmışlar. Donanımı ve tasarımı çok iyi bir şekilde geliştiren LG saatlerini kullanmanızı tavsiye ederim.


Yorum EkleYorum Ekle