12 Temmuz 2016 Salı

3 Boyutlu Gözlükler Ne Zaman Hayatımıza Girdi



                Eskilerden beridir 3 boyutlu izlenim aslında vardı fakat günümüzde ki gibi canlı ve gerçekçi değildi tabi ki. Mesela 1890 yılında bulunan 3 boyutlu izlenim sayesinde şuan 3D filmler izleyebiliyoruz. İlk 3 boyutlu film ise bir Naziler tarafından 36 yılında çekilmişti.


                3 boyutlu gözlükler ise son yıllar da daha popüler olmaya başladı diyebiliriz. Aslında daha önceden çıkan ve pek rağbet görmeyen bu gözlükler sinemanın etkisiyle rağbet görmeye başladı. Canlılık ve sanki yanınızdaymış gibi görmeniz bu gözlükler sayesindedir.
Ve yapılan ileri teknolojiler sayesinde artık televizyonu filmleri bile gözlüğü takarak gerçekleştirebileceksiniz. Bu konuda Çin ve Japonya olmak üzere ABD gibi büyük Avrupa ülkeleri de çalışmalar yapmaktadır. Google ilk tasarımı olarak gözlüğü üretmeyi başardı. Ve bu 3 boyutlu gözlükle fotoğraf kamera çekimleri yapıp internette gezinebilir, hatta videolar izlenilebilir.
   
21. Yüz yılın başların da hayatımıza giren bu 3 boyutlu gözlükler teknolojinin gelişmesiyle daha gerçekçi göstermeye devam ediyor. İnsanların hayatları gün geçtikçe daha kolay hale geliyor.


Yorum EkleYorum Ekle