7 Temmuz 2016 Perşembe

Apple Dokunmatik Saat



               Apple, 76 yılında Steve Jobs ve arkadaşları tarafından bir araba garajında kuruldu. Birisinin erken ayrılmasından sonra şirket daha büyük hâle geldi. O günden bugüne birçok teknolojik gelişmeler ile karşımıza çıkan Apple, Jobs’ un tanıtımlarıyla gerçekleştirdi. 2011’ de acı bir şekilde aramızdan ayrılan Steve Jobs’ un ardından cihazların ve ürünlerin tanıtımını Tim Cook üstlendi. 2011 den bu yana Tim Cook tarafından tanıtılan Apple ürünleri ilk defa 2014 yılında Apple Watch adında dokunmatik bir saat ile karşımıza çıktı.


                Tim Cook yönetimi altında tanıtılan dokunmatik saat ayrıca onun başkanlığın da getirilen ilk ve yeni ürünü oldu diyebiliriz. İphone 6 ile beraber sunulan Apple Watch hakkında sizlere birkaç bilgi vermek istiyorum.
Kendinizi tamamen özel hissettirecek bir teknolojisi bulunmaktadır. İlk Berlin’ de gerçekleştirilen etkinlikte tanıtımını yapmıştır. Apple öncelikle 3 farklı akıllı saat ile gelmiştir. Apple Watch, Apple Watch Spot ve Apple Watch Edition. Apple’ ın bu zamana kadar sunduğu en kişisel ürünü olma özelliğini taşıyan akıllı ve dokunmatik saat Apple Watch, klasik ve uzay siyahı olmak üzere 2 farklı renk seçeneğine sahiptir.
Apple Watch Spot modeli ise, gümüş ve uzay grisi renklerini sunuyor.
Apple Watch Edition sürümünde ise 2 farklı 18 ayar altın kasası seçeneği bulunuyor. Iphone telefonunuza gelen bildirimler akıllı saatinizden de görebilme özelliğine sahiptir. Misal, çağrı ve yahut mesaj bildirimlerini anında saatinizin üzerinden de görebilirsiniz.
Saat, iletişim, sağlık ve fitness özelliklerine ek olarak Watch Kit sayesinde Apple Watch yeni uygulamalara da açık hale gelmektedir. Apple kullanıcılarının en çok sevdiği Siri, Watch üzerinden konuşarak aktif hale gelmektedir. İnstagram, facebook, twitter gibi birçok sosyal ağları da saatinizin üzerinden takip edebilirsiniz. Misal, instagram üzerinden akışları görüp gezerek fotoğrafları dahi beğenebilirsiniz. Bunun için telefona bile ihtiyacınız yok. Çalan müziği de saatinizin üzerinden kontrol edebilir, parça değiştirebilir ve yahut sesini yükseltebilir ve alçaltabilirsiniz. Full şarj da 18 saat batarya süresi bulunan bu dokunmatik saat ayrıca mıknatıslı şarj aparatı ile şarj etmek düşünüldüğünden çok daha basit bir hale getirilmiştir.

Apple Watch dokunmatik saat paslanmaz çelik kasalı 549 dolardan başlayan fiyatlar ile satışa sunulmuştu. Apple Watch 2’ nin de çıkması ile şimdi ki fiyatı ise 340 dolardır. Spot ise 349 dolar ile Edition ise 18 ayar altından dolayı 10 bin dolar civarındadır.


Yorum EkleYorum Ekle