29 Temmuz 2016 Cuma

Deep Freeze Hakkında Kısa Bilgi





                Deep Freeze, Hiper Teknoloji tarafından gelişmiş ve bilgisayarınızın her açılışın da aynı ayar ve programların kalmasını sağlayan, ne kadar program ve dosya yüklerseniz yükleyin reset atıldıktan sonra tekrar eski haline döndüren bir çeşit programdır. Genellikle internet cafeler gibi yerler de görürüz. Maksatları müşterilerin zararlı yazılım gibi yüklemelerinden sonra bilgisayara hasar verilmemesi.


                Deep Freeze, adından anlaşılacağı gibi sürücüleri (yani bilgisayarımda ki C: ve D:) bir çeşit dondurma yapar. Dondurulduktan sonra ne kadar yükleme yaparsanız yapın, trojan dahi soksanız virüs dahi koysanız, format atma gereği duymadan reset atmanız yeterli olacaktır. Sanki hiçbir şey olmamış gibi bilgisayarınız çalışmaya devam edecektir.
Deep Freeze programını kendi sitesinden başka sitelerde kurmamanızı öneririz. Aksi takdir de virüs trojan bulaşma riski vardır. Faronics sitesinden kurmanızı tavsiye ederiz. Aslın da bu program sizleri zararlı şeylerden korumuş olunur. Ayrıca bunu yüklerseniz istediğiniz zaman dondurmayı aktif ve pasif edebilirsiniz.
Dolayısı ile Deep Freeze her zaman pasifte tutarak yüklü kalırsa bir gün ihtiyacınız olduğu zaman aktif edersiniz ve virüs gibi zararlı dosyalar bulaştığı zaman kolaylıkla format atmak yerine reset atmanız yeterli olacaktır.


Yorum EkleYorum Ekle