28 Temmuz 2016 Perşembe

Çift Kameralı Telefonların KısaTarihi





                Akıllı telefonlar hayatımıza girdi gireli çok değişti. Yalnız ilk çift kameralı telefon akıllı telefondan geldiğini biliyor muydunuz? Ayrıca birçok şirket ilk başlarda çift kameralıyı seçmedi, kimisi yarıda bıraktı ve kimisi ise hep çift kamera kullandı.


 Çift kameralı telefonlar aslında akıllı telefonlardan önce piyasaya çıkmıştır. 3D fotoğrafçılığa odaklanan Samsung, bu işi 2007’de SCH-B710 markalı 1,3 megapikselli kamerasıyla satışa sunmuştur. Daha sonra 2011 yılında 3 boyutlu kameraya sahip ilk Android telefon LG Optimus piyasaya çıktı. Ayrıca 3 boyutlu video bile kaydedebiliyordu. Bunların yanı sıra en çok tutulan çift kameralı telefonlar HTC ile daha çok yaygınlaşacaktı. 2014 yılında satışa sunduğu One M8 ile odaklama hızı ve efektleri ayarlamak tam anlamıyla büyük bir adımdı. Tam 1 sene sonra LG ise rakiplerinin yanı sıra kamerayı öne yerleştirerek tam bir farkındalık yapmış oldu ve 80 ile 120 derecelik lensler yerleştirerek bir başarıya imza atmış oldu.

Bilinen bilinmeyen telefonlar ve şirketlerin adım attığı çift kameralı telefonların bence en büyük geliştiricileri HTC ve Apple’dır. Bu konularda uzman olmuşlar ve müşterilerine gerçekten çok iyi hizmetler vermektedir. Bu iki firmadan telefon alırsanız hiçbir şekilde pişman olmayacağınıza garanti verebilirim.


Yorum EkleYorum Ekle