27 Temmuz 2016 Çarşamba

Çamaşır Makinelerinin Kısa Tarihi



Çamaşır Makinelerin Teknolojiyle Tanışması

                Eskiden beridir dünya da insanlar çamaşırlarını dere kenarların sabunlar ile beraber yıkarlardır. Yıllar yılı geçtikçe insanlar teknolojiyi buldu keşfetti her gün geliştirmek adına yoğun şekiller de çalıştılar. Önceleri savaşlar çok olduğundan hep bu yöne araştırmalar yaptılar. Daha sonra ise yavaş yavaş savaşların da son bulmasıyla diğer kategorilerde de araştırmalar yapmaya başlandı.


Seneler geçtikçe her an kendilerini her dalda geliştirmeye ve araştırmaya adayan profesörler sonun da kadınları da düşündüler ve tarihte ilk çamaşır makinesi 1908 senesinde Alva J. Fisher adında profesör ev kadınları için büyük bir buluş sergiledi. Basit görünümlü bu makine yine de o zamanki kadınları mutlu etmişti.
 24 yılında ise ilk kurutma makinesi gelerek “sonunda bizi de düşündüler” dedirtti. İlk otomatik çamaşır makinesi ise 37 yılında Bendix Corp. Şirketi tarafından sunuldu.

                Nerelerden nereye dedirten bu teknoloji şimdileri ise uzay makinesi gibi tasarımları ile ev hanımlarını kendilerine büyülüyor ve sesi ise ilk çamaşır makinelerine göre çok sessiz bir şekilde çalışıyor adeta sinek uçsa duyulacak şekilde.


Yorum EkleYorum Ekle