5 Temmuz 2016 Salı

Persentil ve Tüp Bebek Tarihi Hesaplama



Hamilelikte Stres,



         Persentil hesaplama, yani gelişme zamanında bebeğin nasıl büyüdüğünü , nasıl ilerlediğini ilerlemediğini gösteren değerlendirirken istimar edilir. Bu zamanlarda 3 ve 97 arasındaki persentil değerleri normaldir. Standart değeri ise 50\\\'dir. Misal, 0-3 yaş arası erkek çocuğunuzun ağırlık persentili 25 ile 50 arasındaysa o yaştaki erkek çocukların %51\\\'inden fazla, %49\\\'undan ise az demektir.



         Tüp bebek yapan çiftlerin doğum tarihi hesaplama durumu ise tedavi gördükten sonra normal gebelikte olduğu gibi hesaplanır. Tek fark ise, hesaplanmaya başladığı tarihtir. Normalde son adet döneminin olduğu zamandan itibaren hesaplanmaya başlanır. Tüp bebekte ise , embriyo yerleştikten 2 hafta öncesinde hesaplanmaya başlanılıyor.



         Hamilelikte stres çok önemlidir. Hamile kalan kişi strese ne kadar çok girerse, karnındaki çocuk o kadar çok rahatsız olacak ve hastalanacaktır. Özellikle bebeği istemeyen anne, söylemese de o hissi verse de çocuk bunu anlayacak ve en kötü olarak astım başlayacaktır. Bu yüzden stresten olabildiğince uzak olmaya çalışmalı ve huzurlu mutlu olduğu yerlerde kalmalı, yaşamalıdır. Eğer sağlıklı bir çocuk istiyorsanız yediklerinizle beraber sizi üzen herşeyden kaçınmalı ve kaçmalısınız.


Yorum EkleYorum Ekle