14 Temmuz 2016 Perşembe

Akıllı Bileklik



                Son zamanlar da giyilebilir teknoloji ürünlerin de popüler olan akıllı saatlerin yanı sıra ayrıca akıllı bileklikler de çıkmıştır. Dokunmatik saatlerin yanı sıra akıllı bileklikler daha çok sporu seven, gündelik yaşamlarını düzene sokmuş kişiler içindir. Nasıl mı?


                Akıllı bilekler de ekran görüntüsü olmaz. Akıllı saatler gibi değillerdir. Görüntüsü olmayınca nereden görüyoruz diyorsanız, telefonunuzdan görebiliyorsunuz. Peki, akıllı bilekliklerin ayrıcalığı nelerdir? Kısaca özelliklerinden bahsedeyim sizlere.
Günlük etkinliklerinizi ve uyku düzeninizi izler ve rapor eder. Hangi saatte derin uyuduğunuzdan hangi saatte uyuyamadığınıza kadar.
Adımları sayar, gittiğiniz mesafeleri ölçer. Kalp ritimlerinizi ölçer, yakılan kalorileri izler. Ne kadar vakit hareket etmediğinizi bile gösterir.
Nabzınızı ölçer, saati takvimi ve alarmı da bulunmaktadır. IOS ve Android platformların da çalışır. Eş zamanlı olarak bildirimleri, neler yaptığınızı, kaç adımdan kaç kalori yaktığınızı, her etkinliği telefon, tablet ve yahut bilgisayarınız da görebilirsiniz.

                Akıllı bileklerin telefondaki uygulamalardan farkı ise gerçekçi olmasıdır. Uygulamalarda hatalar olması olasılığı yüksektir. Akıllı bileklikler de ise bu hata yoktur.


Yorum EkleYorum Ekle