20 Mart 2017 Pazartesi

İstanbul Hurdacı



Hurdacılık mesleğini yapan Niğdeli ve Nevşehirli kişiler, İstanbul’a gelerek hurdacı dükkânı açmaktadır. Açtıkları hurdacılık dükkânı ile arabaları ile sokak sokak hurdaları toplamakta ve nidaları ile evlerde bulunan bireylere geldiklerini haber etmektedirler. Bunun yazılma sebebi ise İstanbul hurdacı dükkânı açan bu kişilerin bir zaman sonra geri dönüşüm olarak metal ve plastikleri satarak milyonlar kazanıp ev satın almaya kadar yükseldiğini belirtmek istedim.

Hurdacılık, bir meslek haline gelerek birçok birey şehirlerde hurdacı dükkânları açarak geri dönüşümde kullanılmak üzere kalorifer peteği, soba, plastik ve diğer metal ürünleri alarak sanayilerde fabrikalara satarak gelir elde etmektedir. Her ne kadar küçümsenir bir ismi ve işi olsa da aslında milyonlar kazandıran bir meslek haline geldiği için birçok kişi bu işi yapmak için araştırmalar yapmaya dahi başlamıştır. Bunu yapmak için illaki el arabasıyla sokak sokak dolaşmanıza gerek yok. İnternet ve teknolojiyi kullanarak hurdacı dükkânınıza müşterileri ve hurdalık eşyalarını çekebilirsiniz. Özel araçlar ve megafonlar ile sokaklarda dolaşarak hurdalık eşyaları toplayabilir ya da işçi tutarak toplatabilirsiniz. 

Hurdacılık eskiye göre artık meslek haline gelmekle kalmayıp yakın zaman içerisinde vergi alınması gereken işlerden birisi olursa şaşırmamak lazım. Hurdacıların yaptığı iş olarak geri dönüşüme katkı sağlayıp doğayı daha iyi hale getirmeleri de ayrıca avantaj olmakla beraber yüksek gelirleri ile kendilerine farklı ekmek kapıları da açmaktadır.


Yorum EkleYorum Ekle