24 Mart 2017 Cuma

Microsoft'tan 3D Paint Teknoloji Yeniliği



Bilgisayarla tanıştığımız günden beri içli dışlı olduğumuz programlardan biri olan ve bilgisayarlarımızdan hiç eksik olmayan programlardan biri olan Paint programına ebat atlatacak güncelleme test adımında.
Microsoft’un ilk kez pazara sunulduğu 1985 yılından bu yana kolay tüketimi ile yediden yetmişe bütün Windows kullanıcılarının tercih ettiği resim programı Paint programı yenilendi. 3D Boyama programın tarihinin en büyük güncellemesi olması bekleniyor.



Microsoft 10'a yapılacak olan yeni güncelleme ile gelmesi beklenilen en ilgi çekici güncelleme olacak. Şirket yeni versiyon ile uygulamaya dokunmatik ekran arkadaşı ve yüksek çözünürlüklü görüntüler üstünde çalışabilme özellikleri ekleyerek daha cazip duruma getirdi.


Bu güncelleme ile içeriklerinizi 3D cizim ile de sahip olunan kılarak kullanıcılarına çoğu ile gelişmey"i getiriyor.

Microsoft’un Windows 10 Paint programını tekrardan tasarladığı geçen zamanlarda sızdırılmıştı. Şu anda program test adımında olmasından ötürü özel olarak indirip test edebilme imkânına sahipsiniz fakat dil alternatifi yalnızca ingilizce olarak sunmaktadır.


Yeni araçlarında eklendiği programda 3D cizimler yaparak boyamalarda gerçekleştirme mümkün. Uygulamanın yeni versiyonunun 26 Ekim 2016 itibari ile kullanıcıların beğenisine sunulması bekleniyor.



Microsoft yeni Paint’i tamamiyle elden geçirerek dokunmatik arkadaşı özelliklerle daha çekici duruma getirdi. Geçtiğimiz zamanlarda yayınlanan ve programın yeni versiyonunun özelliklerinin gösterildiği videoda, Paint’in 3D çizimi destek verdiği görülüyor.


Twitter’da “h0x0d” isimli kullanıcı doğrulusunda paylaşılan video, tamamiyle yenilenmiş Paint programının önümüzdeki aylarda pazara çıkabileceğini gösteriyor.



Videoda “uygulamayı tamamiyle tekrardan tasarladık ve ilgi çekici yeni özelliklerle donattık” diyen Twitter kullanıcısı, “hala bildiğiniz ve sevdiğiniz Paint fakat uygulamaya harika yeni özellikler ekledik” diyor. Yeni Paint ile kullanıcıların 3 ebatlı yeni nesneler ve dizayn ögeleri oluşturabilmesine imkan tanındığını ifade eden kullanıcı, “Herkes amacıyla 3D çizim yapabilmeyi kolaylaştırdık” diye de ekliyor.


Yeni versiyonunun Windows 10 amacıyla tasarlandığı belirti edilen Paint programına eklenen yeni fırçalar yardımıyla direkt olarak 3 ebatlı çizim yapılabilecek.



Microsoft, birkaç hafta ortamında ürünün lansmanını gerçekletireceğini ve kullanıcılarına 3D dünyada keyifli süre geçirmeleri adına büyük bir gelişme kaydedecekleri adına bildirimde bulunarak Windows 10 kullanıcılarını heycanlandırdı. Bu programın güncellemesi ile Microsoft'un büyük bir sıçrama gerçekleştireceği ile ilgili söylentiler çıkmaya şuandan başlamış durumda. Çok yakın sürete 3D modelleme dünyasına sizler de merhaba diyeceksiniz.


Gerçekten Microsoft gelişme konusunda çok iyi ilerliyor. Paint uygulamasını eskiden çok severdim, küçükken ilk araba ve çöp adam çizimimi oradan yapmıştım. Kolay ve basit bir uygulamayı 3 boyutlu teknolojiye çevirmeleri gerçekten çok güzel olmuş. Artık paintte daha fazla zaman geçirebilir insan :))


Daha fazlası için takipte kalmayı unutmayın.

Teşekkürler…

18 yorum

Ooo uzun zamandır paint ile ilgili hiçbir gelişme olamamıştı. Tutulacağından eminim hocam.

Hüseyin Şahin delete 3/25/2017

Bu yenilikler çok güzel olmuş. Microsoft kendini geliştirmeye sürekli devam ediyor. Etmesi de gerekiyor...

kesinlikle tutulur, artık PS ile daha fazla yarışırlar :)

kesinlikle devam etmeli. Google ve Microsoft dışında güzel projeler yapanların sayısı çok az.

Ps cs3 cs4 cs5 falan gerçekten çok zordu ve karmaşık umarım bu sade basit ve kullanışlı olur.

bilemedim.. yarım kalmasın bu proje :D kesinlikle kullanıcı dostu olmalı yoksa dünyanın en pahalı uygulamasını geliştirsen kime ne faydası var

3D modelleme birçok alanda kullanılan ve aranan bir özellik oldu. Ama bildiğimiz paint programına bu özelliğin dahil edilebileceği aklıma gelmemişti. Güzel bir uygulama. Umarız en kısa sürede Windows 10 işletmeye sahip cihazlara ücretsiz olarak kurulabilme imkanı sunulur.

Paint her zaman kolay olmuştu. 3 boyut özelliği gelince bence diğer programlardan daha çok tercih edilecek :)

niye yarım kalsın? bitirdiler bile :) Microsoft kullanıcılarına ücretsiz olacak. Paint zaten hep kullanıcı dostu oldu, buna sadece 3 boyut özelliği getirdiler. bence daha fazla tercih edilecek

özellikle mühendis gibi alanlarda çok fazla kullanılıyor 3D modelleme, Microsoft bunu yaparak çok iyi rakip oldu diğer programlara. kolaylığı ve basitliğinden bahsetmiyorum bile. şimdilik fiyat konusu yok, ücretsiz olması bekleniyor. belkide geçici süreliğine ücretsiz olur.

windows 10 un piyasada daha uzun süre tutunabilmesi için geliştirmeler ve ücretsiz eklentiler şart. biz kullanıcıların ihtiyaçlarını daha kaliteli bir şekilde çözmeye çalışmaları gerekiyor.

Tutulacağına kesinlikle eminim. Umarım en kısa zamanda kullanma imkanım olur merakla bekliyorum.

Tutar bu proje. Merakla bekliyoruz. Bu arada yazınızı video ile desteklemeniz çok iyi olmuş, anlatımınızı zenginleştiriyor.

teşekkür ederim hocam :)

yazı, kalite, özgünlük, görsellik herşey mükemmel elinize sağlık hocam, başarılarınızın devamını dilerim

Ahmet Sönmez delete 4/04/2017

Microsoft bu gidişle daha da büyüyeceğinin kanıtını göstermiş oldu ki zaten böyle bir dev şirketin böyle bir şeyi yapması da biraz geç oldu sanki. Güzel makale için teşekkürler.


Yorum EkleYorum Ekle