9 Ocak 2018 Salı

11 Ayın Sultanı




Her yıl 1 ay boyunca Müslümanlar 11 ayın Sultanı olan Ramazan Ayında oruç tutmaktadır. Sahuru ve iftarı ayrı lezzetli olan Ramazan Ayının güzelliği anlatılmaz adeta yaşanır. İftar saatleri geçen seneye göre biraz daha iyi konumda olurken yaz saati uygulamasından biraz önde olarak sahurdan iftar saatine kadar hiçbir şekilde zorlanmadan oruçlarımızı tutabileceğiz.

İstanbul iftar saatleri 2018 yılı takviminde haftalar önce hazır bir şekilde takvimi internet sitelerinde bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Ramazan Ayı bu sene bazılarına göre yine zorlu geçeceği gibi görünüyor. Örneğin yeme alışkanlığı olanlar için zorlu geçerken iftar saatleri beklenirken dört gözle beklemektedirler. Ancak Ramazan Ayında Allah her zaman yardım ettiği gibi yine bu konuda da yardımlarını esirgemeyecektir. Tek yapmamız gereken ve bizden tek istenen şey ise sabırdır.

Yeme alışkanlığı olanlar ise en önemli sınavlarını 11 ayın Sultanı Ramazan Ayında verdiklerini dile getirmektedirler. Ancak bunun hem sağlık açısından hem de diyete başlama konusunda yararlı olduğunu da söylemekte fayda var. Ramazan ayında yapılması gereken farzları yapmak gerekirken orucu bozan unsurlardan uzak durmalı ve kaçınmalıyız. Aksi halde dinimiz bu konuda katı kuralı bulunduğu gibi zorlama olmaması da ayrı avantajlıdır. 11 ayın Sultanı Ramazan Ayı her zaman olduğu gibi bu yılda heyecanlı ve güzel geçeceği gibi aileleri ve insanları iftar saatlerinde bir araya getirecektir.


Yorum EkleYorum Ekle