6 Mart 2017 Pazartesi

MSI GTX1080 Sea Hawk X İncelemesi


Nvidia’ nın geliştirdiği bir başka muhteşem tasarımla beraberiz. Geforce bildiğiniz üzere Nvidia tarafından geliştirilen ve üretilen bir işlemci ünitesidir. Özellikle bilgisayar oyun sektörlerinde çok gerekli olan ve üst düzey oyunları en üst grafikte çalıştırabilen en iyi kaliteyi size sunan firmadır Nvidia. Şimdi ise sizlerle MSI GTX1080 Sea Hawk X incelemesini yapalım.

            Teknoloji çağındayız ve artık 7’den 70’e herkes oyun oynuyor. Gerek PS, Xbox gerekse PC platformlarında oyunlar oynanıyor. Bazen PS’de dev ekradan HD kalitede oynadığınız oyunun zevkini ve muhteşem görselliğini PC’de alamıyoruz. Bunun sebebi de grafik kartı işlemcisi. Grafik kartı ne kadar güçlü olursa görsellik ve kalite bir o kadar güzel olacak ve oynadığınız oyunların tadını PC’niz ısınmadan çıkarabileceksiniz. Nvidia’nın geliştirdiği bu işlemci tam sizlere göre.





Hız tutkunları için geliştirilen bu ürün, Corse ile iş birliği çerçevsinde hazırlanmıştır. Pompasından radyatörüne kadar komple sıvı soğutma sistemi ile donatılan ekran kartı Corse’nin hidro serisinin bakım gerektirmeyen soğutma kitine ve baskılı devre kartı için arka plakaya yer veriliyor. Bilindiği üzere bu plaka hem kartın soğutma performansına katkı sağlıyor hem de kartın arka bölümünü dış etkenlere karşı koruma altına alıyor.



Radyatör 120mm çapında oluşuyor ve gürültülü çalışmadığı gibi yüksek hava etkisi sağlayabiliyor. Bilgisayar kasanızın ister iç üst bölümüne istersenizde dış arka bölümüne monte edebilirsiniz. Sıvı soğutma sisteminin, GPU ile temas ettiği bakır tabakanın mikrofinlerden oluşuyor ve yüksek iletkenlik sağlayabiliyor. Ayrıca diğer sürümlerine nazaran görüntüsü daha hoş olmuş ve kartın MSI logosu ve pervanesi ışıklandırılarak görsel anlamda daha etkileyici olmuş.





MSI GTX1080 Sea Hawk X sıvı soğutma takviyesi ile hız aşımı konusunda ciddi potansiyel barındırsada pek çok modelde olduğu gibi çalışma frekansları hava soğutmadaki modellerin gerisinde kalıyor. Profil ayarlarında 3 mod seçeneği bulunmaktadır. Sessiz mod seçilirse kartın GP hızı standartlarda 1607 Mhz, Game Mode’da 1683 ve 1823 Mhz’e çıkabiliyor. OC Mode’da ise 3290 Mhz’a kadar çıkabiliyor.




Genelde standart çalışma hızları bu şekilde olsada geri kalan ve merak edilen diğer Mhz’ları Nvidia kullanıcıların keşfine bırakmış. Araştırmayı seviyorsanız çok seviyorsanız rahat bir şekilde 2 Ghz üstüne çıkabilirsiniz.


Nvidia, oyunlarınızda herhangi bir donma, yırtılma, kasma gibi olmayacağı gibi UHD yani ultra düzeyde bile rahatlıkla oynayabileceğinze dair garanti veriyor.





            Eğer almayı düşünüyorsanız biraz paraya kıymanız gerekiyor fakat vereceği performanstan çok memnun kalacağınıza eminim. İzlediğim videolarda oyun performanslarını gördüğümde ultra düzeyde çok canlı oyun oynama şansınız oluyor. Bu zamana kadar hep kasmasın donmasın diye en düşük düzeyde oynardım ve bu kaliteyi görünce biz oyunun tadını alamıyormuşuz gerçekten diyorum. Örnek verecek olursak, film izlediğinizde 240p ile 1080HD yada Bluray izleyin ne demek istediğimi anlayacaksınız :)
Teşekkürler…

14 yorum

Ekran kartı olarak nvidia en iyisi olarak görüyorum. Almadan önce işlemci ve Psu' nuzun yeterli olup olmadığını kontrol edin yinede :) yoksa öksüren tıksıran, ateşi çıkan bir bilgisayarınız olur. İncelem için Teşekkürler :)

oldukça iyi bir ekran kartı pascal altyapısını kullanan 1080 ti Nvidia tarafından lanse edildi ama yinede alınabilirliği devam eden bir ekran kartı.

oyun oynamıyorum ekran kartı ile ilgili bir sorun da yaşamıyorum şükürler olsun :)

abi süper bir ekran kartı bu ya nvidia yaptıysa zaten iyidir :)

sadece oyuncular için değil aynı zamanda grafik modelleme gibi işlerle uğraşan kişiler içinde ekran kartı oldukça önemlidir ;)

Para olduktan sonra ne parçalar alınıp kasa toplanır da herşey para işte hocam olmadan olmuyor.

aynen öyle hocam, para olduktan sonra uzay aracı yapmayı bile planlıyorum bilgisayar kasama :))

Ben filmi 1080p izlerken, benim bilgisayar kendinden geçiyor. Filmin görüntüsünde çizgiler çıkıyor. Mecburen 720p izliyorum. Demek ki ekran kartındanmış.

Yani hocam işin özeti, o son cümlende ki "ne demek istediğimi anlayacaksınız" demişsin ya, hah işte onu ben çok iyi anlıyorum :)

rica ederim hocam, yorum için ben teşekkür ederim.
ekran kartını kaldıracak bir ekran bulmak önemli tabiki. yoksa şahine ferrari motoru takarsan şahin ferrari gibi gitmez :))

katılıyorum. piyasada en iyilerden ve sorunsuz çok iyi çalışan ekran kartı.

:)) sadece oyun değil grafik tasarımlar içinde çok iyi bu araçlar.

aynen öyle, oyun,grafik tasarım vs. çok işte ekran kartı şart :)

aynen öyle hocam, para olduktan sonra uzay aracı yapmayı bile planlıyorum bilgisayar kasama :))

:)) aynen öyle hocam, ekran kartı artık çok önemli bir hal almaya başladı. yeni oyunlarda en düşük grafik ayarları bile bilgisayarımızı zorluyor. tabi ekran kartı alırken de sadece kart değil onu güçlü gösterecek bir ekranda lazım yoksa bi anlamı kalmıyor :)


Yorum EkleYorum Ekle