23 Aralık 2016 Cuma

İşçi Avukat




Yasal olarak olmayan işçi avukatlar, fiili olarak olsa da yaptıkları iş tamamen avukatlardan farklıdır. İşçi avukat, genel olarak avukatlık bürolarında icra işlerinden sorumludurlar. Mesai saatleri ise tamamen belli olmayan işçi avukat olanlar, icra dosyalarının talepleri doğrultusunda dilekçe yazdırılmayan, acil durumlar olmadığı sürece duruşmalara çıkarılmayan, patronları tarafından tabiri caizse sömürülen işçi gruplarından bir tanesidir.

Türkiye’nin işsizlik problemi ile her yıl sorun yaşamaktadır. Avukat olarak mezun olanlar ise tam donanıma sahip değil ya da yeterli tecrübesi bulunmamaktadır. Bundan dolayı yıllar boyunca işçi avukat olarak görev yapar ve mecburen verilen bütün gereksiz dahi olsa işleri yapmak zorunda kalırlar. Zira işsizlik problemi yüzünden işçi avukatlar bu durumdan memnun kalmasalar da yapacak bir şeyleri yoktur. Ayrıca kendilerine bazı durumlarda güvenemiyor, yeterli şekilde avukatlık hakkında bilgi sahibi olamıyor ve sadece icra dosyalarında görev yapabiliyorlar. Bu işsizliğin büyük sorunu ayrıca yeni açılan hukuk fakülteleri ve gereksiz kontenjan arttırmalarıdır. Avukatlık hayali ile yanıp tutuşan binlerce genç ise işçi avukatlık yaparak hayal kırıklığına bile uğrayabilir.

Avukatlık mesleği serbest ve kamu hizmeti olarak yapıldığından dolayı kimi avukatlar serbest olarak kendi bürolarında çalışmaktadır. Kimileri ise işsizlikten dolayı işçi avukatlık yapmaktadırlar. Başka bir deneyimli avukatın yanında çalıştırılan işçi avukatlar tamamen kullanılmakta ve yeterli donanım ve tecrübeye sahip olana kadar çalışmaktadırlar.


Yorum EkleYorum Ekle