14 Ağustos 2016 Pazar

Vaser Liposuction





                Vaser liposuction, vücudun belirli bölgelerine sonik ses dalga sistemiyle vücuttan yağ alınmasına denir.

                Günümüzde yağ sorunu yaşayan birçok kişi vardır. Kimisi genetik, kimisi aldığı ilaçlardan kimisi yemeyi çok sevdiğinden olabilir. Zayıflama sıkıntısı çekenler ise vaser liposuctiona başvurmaktadırlar.

Vaser liposuction, avantajı ise kişiden alınan yağlar kişi için dolgu olarak kullanılabilir. Yani hem düz karın şekline sahip olacaksınız hem de alınan dolgular sayesinde göğüslere, dudaklara, bacaklara ve yüzdeki çizgiler için dolgular yapılmaktadır.
Vaser liposuction operasyonu bölgelerin genişliğine göre uzun sürebilir. Yani bir alana yaklaşık 1 saat süren bir ameliyat gerçekleştirilir. Tabi ki alan büyüdükçe zamanı da artar. Peki, daha sonra hasta ne yapmalı? Ameliyat bittikten sonra doktor gözetimi altında dinlenene kadar kalmalıdır. Ağrısız bir şekilde geçecek bu ameliyat sonrası hastalara korse giydirilir ve doktorun kararıyla 3 saat gibi bir süre yürüyüş yaptırılır. Ve hekim duruma göre hastayı taburcu eder. Eğer daha fazla alana operasyon yaptırıldıysa bu süre artar ve belki hasta 1 gün hastane de kalmak zorunda olabilir. Ayrıca yurtdışından gelenler birkaç gün sonrasına dönüş bileti almaları daha iyi olur.
Vaser liposuction, hastaya giydirilen ameliyat sonrası korse yaklaşık 3 hafta giyilmesi gerekmektedir. Oluşan morluklar hafif ve hızlı iyileşmektedirler. Ödem toplarsa korkmayın çünkü her ameliyat sonrası ödem oluşması normaldir.
Vaser liposuction, hakkında özellikle gençlerin sorduğu sık sorulan sorulardan birisi ise “yazın yapılır mı?” sorusudur. Her ameliyat her mevsimde yapılır. Hava şartları iyileşmenize bir etken değildir. Ancak korse yüzünden yaz ayların da dışarda bulunan hastalar için sıkıntılar yaşatabilir. Serin bir ortamda olunursa hasta için daha iyi olur. Yara izlerini de güneş ışınlarından korumanız sizin açınızdan iyi olacaktır.


Yorum EkleYorum Ekle