14 Ağustos 2016 Pazar

Telefonların Kısa Tarihi Ve Hayatımızdaki Önemi





                İlk telefon Alexander Graham Bell tarafından 1876’da icad edilmiştir. Babası, annesinin doğuştan olan engeli yüzünden işitme engelliler için konuşmayı öğretmenin yollarını aramış ve kendisini buna adamış birisiydi. Ailecek işitme engelliler için bir kurum açtık desek yalan olmaz.


                Graham, bunlardan yola çıkarak telefonu bulmuş ve hayatımıza kolaylık getirerek büyük bir çağa adını tarihe yazdırmıştır. İlk uzun mesafeli denemesi 1892 yılında New York ve Şikago arasındaydı. O yıllarda gazeteler de bir manşette “Sohbet ve iletişim, artık telefonla çok daha rahat”.

Geçmişten bakarsak eğer, önce uzaktan iletişim kuşlar ile sağlandı, daha sonra insanlar postacı olarak çalıştı. Gerek at, gerek bisiklet şimdi de araba motor gibi araçlar kullanıldı. Şimdi ise, hem telefon var, iletişim kolaylığı için, hem de e-mail var, posta kolaylığı için. Şimdi günümüzde Graham’ın başlattığı ve bulduğu bu telefonu, bilim adamlar ve profesörler daha fazla geliştirerek günümüze akıllı telefonlar olarak karşımıza çıkmaktadırlar. Bir düşünün, eğer telefonlar hayatımızda olmasaydı? Daha sonra teşekkür edeceksiniz Graham Amcaya, telefonların hayatımızda ki önemi gerçekten çok büyük diye.


Yorum EkleYorum Ekle