19 Ağustos 2016 Cuma

İnternetin Ve Teknolojinin Çocuklar Üzerindeki Fiziksel Hastalıkları



    Teknolojinin gelişmesiyle avantajlar ve dezavantajlar da hayatımız da oldukça artıyor. Mesela, teknoloji hayatımızı hızlandırıp kolaylaştırırken ayrıca erken yaşlanmamıza ve birçok hastalıklara sebep oluyor.

    Yetişkin insanlar da bu çok fark edilmese de çocuklar da kalıcı hasarlara yol açabiliyor. Maalesef günümüz ebeveynleri çocuklar ağlasın diye daha 3-5 yaşında ki çocuklarına tablet telefon gibi radyasyon yayıcı teknolojik aletler alarak aslında çocukların gelişmesini engelliyor ve fiziksel hastalıklara yol açıcı adım atıyorlar.
Her şeyden önce çocuğun senin başını ne kadar ağrıtsa da o senin çocuğun. O yaşta ona zararlı şeyler alacağına dışarıya parka götürüp arkadaşlarıyla oynamasına izin ver. Deşarj olsun. Aksine günümüz çocuklar artık oyunlarını parkta değil telefon tablet ve bilgisayar ortamında oynayıp. Sanal ortamlarda arkadaş edinip asosyal oluyorlar.
Böylelikle birinci ve en kötü hastalık onları ele geçiriyor. Asosyallik. Bu psikolojik hastalık olsa da ileride onun için fiziksel hastalığa bile dönebilir. Utanma, insan içine çıkamama. Kalabalık ortamdan rahatsız olma. Bu gibi şeyler yaşayacaktır. Ne doğru düzgün iletişim kurabilecek ne de derdini anlatabilecek.
Çocuklarımıza ayrıca erken yaşta onlara radyasyon vererek sadece asosyal değil görme bozukluğu da yaşayabileceğini söyleyebiliriz. Bunların yanında duruş bozukluğu, isabet bozukluğu, fazlasıyla radyasyon alımı, görme sorunları, kas ve eklem problemleri (yeteri kadar hareket etmedikleri için), obezite riski ve uyku problemleri.

    Siz onlara erken yaşta istediği her şeyi alarak iyi ebeveyn olduğunuzu düşünmeye devam edin. Aksine onlara ne kadar kötülük ettiğinizi şimdi anlamasanız da ileride anlayacaksınız. Umarım geç olmadan anlarsınız.


Yorum EkleYorum Ekle