2 Temmuz 2016 Cumartesi

Ne Tarz Kişisel Blog Kurmalıyım ?






          Son zamanlar da internetten para kazanmanın yolları gittikçe büyüyor. Özellikle Youtube kanallarından kişisel bloglara kadar. Kişisel bir blog yazmak ve oluşturmak istiyorsanız öncelikle hangi konular da iyi olduğunuzu bir yazın kenara. Sadece tek bir konu üzerinden yoğunlaşmanız, ilk aşamalarda size artı kazandıracaktır.



          Kişisel bloglar da ilk izlenim çok önemlidir. Herkes kişisel blog açabilir yalnız blogun tutması, ünlü olması ve ondan para kazanmak herkesin harcı değildir.

Kişisel bloglarınız da tarz önemlidir. Ne tarz kurmalıyım derseniz, öncelikle sitenize bir şekil gösteriş düzen vermelisiniz. Hangi konular da açıyorsanız ona göre sayfaları resimlerle süslemelisiniz. Sade bir yazı insanı sıkar, resimler videolar eklerseniz daha bir heyecan ve renk katarsınız.

Kişisel bloglar da önemli olanlardan bir tanesi ise isimdir. Açacağınız isim de bir ilk izlenimdir. İnsanları kendine çekmesini bilmelisin. gelbenimbloguma.blogspot mesela, niye geleyim ? Bir nedeni, bir etkisi olması lazım. İsim önemli olduğu kadar açtığımız da ilk sayfanın gösterişi de önemli olmalıdır.

Eğer kişisel bloglardan para kazanmak istiyorsanız size önerim bir dal da kendinizi en iyi hissettiğiniz alanda yapmanız. Mesela spor diyelim. Detaylı şekilde nasıl yapılması gerektiğini anlattınız. İşte böyle yaparsanız daha güzel vücudunuz olur, beslenme takvimi şöyle olmalı felan yazdınız. Bir de o konu üzerinde kısa ve gerçek hayattan alınmış hikayeler de insanları özellikle kilolu insanlara umut verir, heyecana kapılır.

         Kişisel bloglar son zamanlarımız da artık çok. Her önüne gelen blog açıyor. Para kazanmaya çalışıyor. Sade bir görünüm ve düz yazı tarzında makaleler her zaman can sıkar ve okunmaz hale gelir. Size tavsiyem tarızını oluşturun, videolar resimlerle süsleyin. Reklamlarla düz sade yazılarla insanları sıkmayın. En azından ilk başlar da insanlara bir ön izlenim verin. Dediğim gibi ilk izlenim çok önemli ona göre uygun bir kişisel blog açmaya özen gösterin.

İlk Yayın


Yorum EkleYorum Ekle