18 Ağustos 2016 Perşembe

Skype'ın mesajlaşma özelliği Windows 10'a geliyor!

    Microsoft'un Messaging Everywhere özelliği Windows 10'a geliyor.
Kısaca Windows ve Skype

Tam 30 yıl önce 20 Kasım 1985'de iki üniversite öğrencisi tarafından kurulmuş ve satışa sunulmuştur. Tabi ki herkesin de bildiği iki öğrenciden birisi Bill Gates'tir. Bilmeyenler içinse ikinci kişi Paul Gardner Allen. Bu iki öğrencinin vizyonunda "her evde ve her masada bir bilgisayar" vardı.

Skype 2003 yılında Janus Friis ve Niklas Zennström tarafından Lüksemburg'da kurulmuştur. 20 Ekim 2004'te ilk defa 1 milyon kullanıcı aynı anda bağlandı. 14 Şubat 2005 2 milyon aktif kullanıcı. 18 Mayıs 2005 te ise 3 milyon aktif kullanıcıya sahip olarak hızlı bir büyüme göstermiştir. Ekim 2005'te E-kolay'ın başlattığı kampanyada Skype, eBay tarafindan 2,6 milyar dolara satın alınmıştır. 10 Mayıs 2011'de Microsoft'a 8,5 milyar dolar karşılığında satılmıştır. Şimdi ki geliştiricileri Windows'tur.

Yazılım devi Microsoft, "Messaging Everywhere" özelliğini geçtiğimiz Nisan ayında test etti. Fakat daha sonra alınan bir kararla özellik Windows 10 Anniversary Update'le birlikte kullanıcılara sunulmadı ve hatta platformun önizleme yapılarından da kaldırıldı. Firma o günlerde yaptığı açıklamada Skype üzerinden daha iyi bir deneyim sunabileceklerini düşündükleri için böyle bir karar aldıklarını söyledi.

Hem bilgisayardan hem de telefonunuzdan mesajlaşabileceğiniz özellik "Messaging Everywhere" uygulaması önümüzdeki aylarda geliyor. Bu güncelleme Skype’ın Windows Mobil mesajlaşma bütünleşmesi için "Universal Windows Platform" yani "Evrensel Windows Platrofmu" kapsamında gelmişti. Microsoft video ve sesli sohbeti Windows 10’un mesajlaşma servisine birleştirmekte  istekli. Uygulamaların değerlendirme sürümleri geçen yıl yayınlanmıştı. Fakat son bir aydır Microsoft bu fikri terk etmeyi düşündü. İsteyenler hala Skype’ı ayrı bir uygulama olarak kullanabiliyor.

Bu arada Windows 10 Mobile ön izleme sürümü yüklü bir akıllı telefona veya direkt olarak Lumia 650 veya 950 modellerinden birine sahip olmaları gerekiyor. Özelliğin aktivasyonuyla birlikte mesajlar seçilen Windows 10 cihazlar arasında eş zamanlanacak ve kullanıcılar telefonlarına dokunmadan yeni SMS gönderebilecek veya gelen SMS’leri yanıtlayabilecek.


Yorum EkleYorum Ekle