30 Temmuz 2016 Cumartesi

Doğanın Gücü: Rüzgâr Enerjisinin Kısa Tarihi




                Rüzgâr enerjisi, insanlar tarafından 5500 yıldan fazladır kullanılıyor. Gerek gemiler için, ister değirmenler için, icap diğer şeyler için. Yalnız ilk rüzgâr enerjisinden elektrik üretimini 1887 senesinde İskoç kökenli Profesör James Blyth istihsal etmiştir ve 1891 yılında İngiltere’de beratını yani patentini almıştır.

Deep Web Hakkında Kısa Bilgi





                Amerikan donanması tarafından özel ve istihbarat için kurulan Deep Web zamanla uyuşturuculardan hırsızlara, kiralık katillerden pornografiye kadar ilerledi.

29 Temmuz 2016 Cuma

Deep Freeze Hakkında Kısa Bilgi





                Deep Freeze, Hiper Teknoloji tarafından gelişmiş ve bilgisayarınızın her açılışın da aynı ayar ve programların kalmasını sağlayan, ne kadar program ve dosya yüklerseniz yükleyin reset atıldıktan sonra tekrar eski haline döndüren bir çeşit programdır. Genellikle internet cafeler gibi yerler de görürüz. Maksatları müşterilerin zararlı yazılım gibi yüklemelerinden sonra bilgisayara hasar verilmemesi.

28 Temmuz 2016 Perşembe

Çift Kameralı Telefonların KısaTarihi





                Akıllı telefonlar hayatımıza girdi gireli çok değişti. Yalnız ilk çift kameralı telefon akıllı telefondan geldiğini biliyor muydunuz? Ayrıca birçok şirket ilk başlarda çift kameralıyı seçmedi, kimisi yarıda bıraktı ve kimisi ise hep çift kamera kullandı.

27 Temmuz 2016 Çarşamba

Çamaşır Makinelerinin Kısa Tarihi



Çamaşır Makinelerin Teknolojiyle Tanışması

                Eskiden beridir dünya da insanlar çamaşırlarını dere kenarların sabunlar ile beraber yıkarlardır. Yıllar yılı geçtikçe insanlar teknolojiyi buldu keşfetti her gün geliştirmek adına yoğun şekiller de çalıştılar. Önceleri savaşlar çok olduğundan hep bu yöne araştırmalar yaptılar. Daha sonra ise yavaş yavaş savaşların da son bulmasıyla diğer kategorilerde de araştırmalar yapmaya başlandı.

26 Temmuz 2016 Salı

Cep Telefonu Takip Etme Ücretsiz





                Cep telefonu takip etme ücretsiz programları günümüz de daha yaygın hale gelmeye başlamış durumda. Peki, bunlara ne kadar güvenebiliriz? Neden bunu sordum, çünkü birçok hırsız artık bu yollar ile de para kazanma dertlerindeler. Bilgilerinize erişerek size şantaj yapabilir vs.

25 Temmuz 2016 Pazartesi

Buzdolabı Hayatımıza Ne Zaman Girdi




                Buzdolabı, buharı sıkıştırmayla çalışıp yiyecek ve içecekleri soğuk tutup ömrünü uzun tutan bir çeşit makinedir. 1790 yılında İngiliz iki mucit tarafından bulunmuş ve geliştirilmiştir.

23 Temmuz 2016 Cumartesi

Bisikletin Çıkışı Ve İlk Yıllar




                Tam olarak kimin ve ne zaman bulduğu bilinmiyor. Tek bir kişi tarafından bulunmadığı söyleniyor. Kimi ise Leonardo Da Vinci buldu diyor. Ayrıca ilk bisiklet pedalsız piyasaya çıkmıştı. 1817 yılında Alman Baron Karl von Drais de Sauerbrun tarafından icat edilmiş ve ilk denemesi 14 km olmuştur. Adını ise bisikletten çok koşu makinası olarak adlandırdı. 6 ay içinde çok tutulmayıp piyasadan kaldırıldı.

22 Temmuz 2016 Cuma

Birinin Telefonunu Dinlemek




                Teknolojinin gelişimiyle birlikte artık birinin telefonunu dinlemek çok kolay hale geldi. Ne kadar illegal bir durum olsa da özellikle Türkiye’ de %90 oranında insanlar eşlerini dinliyorlar.

İlk Bilgisayar Hakkında Kısa Bilgi




                Size ilk bilgisayarın 167 metrekare ve 30 ton olduğunu ve 4 yılda tamamlanıp tam 500 bin dolarlık maliyeti olduğunu söyleseydim bana inanır mıydınız? Evet, tam olarak böyle. Adı da ENIAC yani Electronic Numerical Integrator and Computer, Türkçesi ise Elektronik Sayısal Entegreli Hesaplayıcı.

21 Temmuz 2016 Perşembe

Amansız Hastalıkların Çözümü Var Mı?




                Eminim ki bu soruyu okuduktan sonra kimisi vardır, kimisi yoktur demiştir. Aslında günümüz teknolojisiyle olması lazım ama bizden gizleniyorlar diye düşünüyorum.

20 Temmuz 2016 Çarşamba

3 Boyutlu Cihazlar




                Yıllar geçtikçe teknolojinin de hızla gelişmesi ve hayatımızı kolaylaştırması bizler için gayet güzel bir şey. Bugün sizler için 3 boyutlu cihazlar hakkında kısa bilgi vermek istiyorum.

19 Temmuz 2016 Salı

Bağımlı Yapıcı Teknolojik Aletler




                Aslında bu konu teknolojiyi deli gibi takip edenler için. Bugüne kadar gelen bağımlılık yapıcı teknolojik aletler nelerdir onları göreceğiz. Hangi teknolojik aletleri bırakamıyoruz.

UWatch U8 Dokunmatik Saat



UWatch U8 dokunmatik saat, Çin malı bir üründür. Yalnız diğer Çin malı ürünler ile kıyaslamayın. Kaliteli ve ucuz bir saat yapmışlar. Kutusun da şarj cihazı ile beraber bizim prizlere uyumlu aparatı ile geliyor. Sizlerle beraber hemen başlayalım isterseniz akıllı saatimizin tanıtımına.

18 Temmuz 2016 Pazartesi

Altus Buzdolabı Ve Teknik Servisleri




                Arçelik, 1998 yılında Altus firmasını Vehbi Koç önderliğinde kurmuştur. 1998 yılından bu yana ürünlerini Türkiye’nin dört bir yanında satış yapan, Romanya ve Rusya olmak üzere toplam 11 üretim tesisi ve 19.000 çalışanı ile Türkiye’nin en büyük beyaz eşya üreticisi olan Arçelik A.Ş’ nin markalarından biridir.

16 Temmuz 2016 Cumartesi

Astronot Tarihi




                Astronot, uzay, Ay’ a yolculuk gibi kelimeleri gördüğümüz de genellikle aklımıza direk Neil Armstrong gelir. Peki, hiç düşündünüz mü, Amerikalılar aslın da Ay’ a giden ilk olmadığını ve tüm dünyaya yayılan bu videonun aslında bir stüdyo da yapıldığını?

14 Temmuz 2016 Perşembe

Akıllı Bileklik



                Son zamanlar da giyilebilir teknoloji ürünlerin de popüler olan akıllı saatlerin yanı sıra ayrıca akıllı bileklikler de çıkmıştır. Dokunmatik saatlerin yanı sıra akıllı bileklikler daha çok sporu seven, gündelik yaşamlarını düzene sokmuş kişiler içindir. Nasıl mı?

12 Temmuz 2016 Salı

3 Boyutlu Gözlükler Ne Zaman Hayatımıza Girdi



                Eskilerden beridir 3 boyutlu izlenim aslında vardı fakat günümüzde ki gibi canlı ve gerçekçi değildi tabi ki. Mesela 1890 yılında bulunan 3 boyutlu izlenim sayesinde şuan 3D filmler izleyebiliyoruz. İlk 3 boyutlu film ise bir Naziler tarafından 36 yılında çekilmişti.

9 Temmuz 2016 Cumartesi

Samsung Dokunmatik Saat



                Android devi olan Samsung cihazları ilk çıktığından bu yana aslında ilk akıllı saatini 98 yılında üretmiştir. Tasarımı pek şık olmasa da saatin sol tarafından anten bulunması ilk çıkan cep telefonları andırıyordu. Anycall adında olan bu saat dokunmatik saat özelliği olmasa da aslında akıllı bir saat olarak tasarlanmıştı ve çıktığı zamanlar özellikle iş adamları tarafından çok tutulmuştu. En büyük rakibi Apple ise o yıllarda bu tür çalışmalar denese de istediği başarıyı daha çok telefon ve dizüstü bilgisayarların da yakalamıştı.

8 Temmuz 2016 Cuma

LG Dokunmatik Saat



              LG firması bildiğiniz üzere Güney Kore de 1947 yılında kurulmuş bir teknoloji devi markasıdır. Son dönemler akıllı telefonların da artmasıyla kendileri de bu sektörlere girmiş ve dünyanın ilk 3G’ li akıllı ve dokunmatik saatini üreten firma olmuştur. LG Electronics tarafından 2009 yılında satışa sunulan bu ilk akıllı saat Türkiye fiyatıyla 1999 Lira’ydı. Şimdi ise yeni cihazlar ürettiğinden beri bu saatin özellikleri donanımları görünümü tasarımı her şeyiyle beraber değişmiş ve gelişmiştir. Sizlerle birlikte LG’ nin yaptığı akıllı saatler arasından LG Watch G3 R hakkında sizlere özelliklerini anlatacağım.

7 Temmuz 2016 Perşembe

Apple Dokunmatik Saat



               Apple, 76 yılında Steve Jobs ve arkadaşları tarafından bir araba garajında kuruldu. Birisinin erken ayrılmasından sonra şirket daha büyük hâle geldi. O günden bugüne birçok teknolojik gelişmeler ile karşımıza çıkan Apple, Jobs’ un tanıtımlarıyla gerçekleştirdi. 2011’ de acı bir şekilde aramızdan ayrılan Steve Jobs’ un ardından cihazların ve ürünlerin tanıtımını Tim Cook üstlendi. 2011 den bu yana Tim Cook tarafından tanıtılan Apple ürünleri ilk defa 2014 yılında Apple Watch adında dokunmatik bir saat ile karşımıza çıktı.

5 Temmuz 2016 Salı

Persentil ve Tüp Bebek Tarihi Hesaplama



Hamilelikte Stres,

3 Temmuz 2016 Pazar

Ücretli Ve Ücretsiz Backlink Farkı



        Öncelikle backlink'i tanımak gerekirse, linklerin arama motoru sonucunun yükselmesi için önemli bir link sistemidir. Açmak gerekirse, herhangi bir sayfanın banner veya text linki bulunur, bunların değerinin yükselmesini sağlayan bir çeşit sistemdir. Kullandığınız backlink araçları sizlere siteniz hakkında genel raporlar verir.

2 Temmuz 2016 Cumartesi

Ne Tarz Kişisel Blog Kurmalıyım ?






          Son zamanlar da internetten para kazanmanın yolları gittikçe büyüyor. Özellikle Youtube kanallarından kişisel bloglara kadar. Kişisel bir blog yazmak ve oluşturmak istiyorsanız öncelikle hangi konular da iyi olduğunuzu bir yazın kenara. Sadece tek bir konu üzerinden yoğunlaşmanız, ilk aşamalarda size artı kazandıracaktır.